Viime viikon vaatekutsuille tein ihanan mehevää porkkanakakkua, oi nam!

1238021_10151696253997880_483786310_n.jpg

Taikina:

3  munaa
2 dl tummaa muscovadosokeria 
1 dl tavallista valkoista sokeria
3 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria (mielellään tummaa)
3 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl inkiväärijauhetta
0,5 tl suolaa

1   dl mantelirouhetta
1,5 dl saksanpähkinäöljyä
4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa                                                                                                                                      

 


Kuorrute:

400 g tuorejuustoa
n. 2 dl tomusokeria (voit lisätä tai vähentää maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
vajaa desi (hassel)pähkinärouhetta

 

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet ja kääntele ne huolellisesti muna-sokerivaahtoon. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista 150-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.

Tee kuorrute: sulata suklaa. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja sula suklaa. Kumoa jäähtynyt kakku ja levitä kuorrutetta reunoille ja päälle. Kuorruta kakku vasta kun se on täysin jäähtynyt! Paahda pähkinärouhetta kuivalla pannulla kunnes se on saanut hieman väriä. Ripottele paahdettu pähkinärouhe tasaisesti kuorrutteen päälle.