Sain pariltani marraskuun sly paketin viime viikolla, ja oikein sopiva sisältö oli mausteineen, koska la oli meidän MLL kirppistapahtuma johon olin luvannut leipoa maustekakkuja buffettiin. Nämä meni siis sinne. Ja maku oli oikein hyvä!

1466168_10151871969057880_1772970925_n.jpg

1464624_10151871969107880_1746995232_n.jpg

PEHMEÄ MAUSTEKAKKU vuodelta 1909

2 munaa
2 dl. sokeria
1/2 tl. hienonn. kardemummaa
1 tl. hienonn. kaneelia
1 tl. hienonn. inkivääriä
2 tl. hienonn. pomeranssinkuoria
1/2 dl. sulatettua voita
3 dl. kermaa
1 tl. soodaa
4 1/2 dl. vehnäjauhoja

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, mausteet, pesty, sulatettu voi, kerma ja siihen liuotettu sooda ja vehnäjauhot sekoitetaan joukkoon. Seos kaadetaan voideltuun, survotuilla korpuilla jauhotettuun vuokaan ja paistetaan lämpimässä uunissa noin 1 tunti.

******************************************

PEHMEÄ MAUSTEKAKKU nykykielellä

2 kananmunaa
2 dl sokeria
1/2 tl hienonnettua kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1/2 dl voisulaa
3 dl kevytkermaa
1 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl vehnäjauhoja

ylimääräistä voita kakkuvuoan voiteluun
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
tomusokeria kakun koristelemiseen


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan voisula, kerma ja jauhoihin sekoitetut kuiva-aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, paista 180 asteisessa uunissa noin tunti (kokeile kypsyys puutikulla, kypsän kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa). Anna jäähtyä, ripottele tomusokeria koristeeksi juuri ennen tarjoamista.

********************************************

 

  Ohje kopioitu http://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/2010/12/pehmea-maustekakku.html

 

Ohjeessa ei ollut mitään kuorrutetta, mutta halusin tehdä päälle suklaaganachen.

150 g kermaa

300 g suklaata

2 rkl voita

Kuumenna kerma kattilassa, älä anna kiehua! Lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes on sulanut tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele.