Sain pariltani marraskuun sly paketin viime viikolla, ja oikein sopiva sisältö oli mausteineen, koska la oli meidän MLL kirppistapahtuma johon olin luvannut leipoa maustekakkuja buffettiin. Nämä meni siis sinne. Ja maku oli oikein hyvä!
PEHMEÄ MAUSTEKAKKU vuodelta 1909
2 munaa
2 dl. sokeria
1/2 tl. hienonn. kardemummaa
1 tl. hienonn. kaneelia
1 tl. hienonn. inkivääriä
2 tl. hienonn. pomeranssinkuoria
1/2 dl. sulatettua voita
3 dl. kermaa
1 tl. soodaa
4 1/2 dl. vehnäjauhoja
Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, mausteet, pesty, sulatettu voi, kerma ja siihen liuotettu sooda ja vehnäjauhot sekoitetaan joukkoon. Seos kaadetaan voideltuun, survotuilla korpuilla jauhotettuun vuokaan ja paistetaan lämpimässä uunissa noin 1 tunti.
******************************************
PEHMEÄ MAUSTEKAKKU nykykielellä
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1/2 tl hienonnettua kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1/2 dl voisulaa
3 dl kevytkermaa
1 tl leivinjauhetta
4 1/2 dl vehnäjauhoja
ylimääräistä voita kakkuvuoan voiteluun
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
tomusokeria kakun koristelemiseen
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan voisula, kerma ja jauhoihin sekoitetut kuiva-aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, paista 180 asteisessa uunissa noin tunti (kokeile kypsyys puutikulla, kypsän kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei enää tartu taikinaa). Anna jäähtyä, ripottele tomusokeria koristeeksi juuri ennen tarjoamista.
********************************************
http://isoaidinreseptilla.blogspot.fi/2010/12/pehmea-maustekakku.html
Ohje kopioitu
Ohjeessa ei ollut mitään kuorrutetta, mutta halusin tehdä päälle suklaaganachen.
150 g kermaa
300 g suklaata
2 rkl voita
Kuumenna kerma kattilassa, älä anna kiehua! Lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes on sulanut tasaiseksi. Lisää voi ja sekoita. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.