Serkun babyshowereita juhlittiin tänään ja vein sinne , tieteskin, kakun ;)
Kovasti mietin, että on jo tullu tehtyä kahdenlaisia baby -kakkuja niin jotain erilaista tälläkertaa.
Sitten kekkasin, että he purjehtivat kesäisin, ni josko tekis pienen paatin merelle. Ja aikas söpö siitä tulikin!
Kakkupohjaksi tein jo kerran aikasemmin tehdyn trio pohjan, joka on kuivakakun omainen kolmessa eri maussa.
Täytteenä karpalo- ja valkosuklaamousset. Päällinen sokerimassaa ja värjättyä kermaa.
Kakkupohjat ( N. 20-22cm vuoka)
375g huoneenlämpöistä voita
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 huoneenlämpöistä kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
1 dl valkoista portviiniä tai appelsiinimehua
2 rkl vahvaa vadelmamehua
ripaus punaista elintarvikeväriä
3 rkl mantelijauhoa
ripaus sahramia
appelsiinimehua kostutukseen
- Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan joukkoon.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Jaa taikina kolmeen osaan. Lisää yhteen osaan kaakaojauhe ja 1/2 dl portiviiniä tai aplarimehua, toiseen vadelmamehu ja punaista elintarvikeväriä ja kolmanteen osaan mantelijauho, sahrami ja 1/2 dl portviiniä tai appelsiinimehua.
- Kaada taikinat voideltuihin vuokiin ja paista kiertoilmauunissa 175°C:ssä n. 45 min. Vaihda kakkujen paikkaa paistamisen aikana, niin ne paistuvat tasaisesti. (HUOM. Itselläni oli vain yksi sopivankokoinen vuoka, joten paistoin yhden pohjan kerrallaan.)
- Anna kakkujen jäähtyä, kumoa vuoistaan ja kostuta appelsiinimehulla.
Rääpitty kakkupala, josta kuitenkin näkyy nuo pohjat
Karpalomousse
2 dl vispikermaa
150 g karpalotuorejuustoa
1-1½ dl karpaloita
1 rkl Vaniljasokeria
2 liivatetta
3 rkl karpalomehua
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää notkistettu tuorejuusto
- Laita liivatteet likoomaan n. 5min kylmään veteen. Kuumenna esim. mikrossa mehu ja lisää sekoittaen liivatteet joukkoon
- Lisää sokeri ja karpalot
Valkosuklaamousse
- 2 dl vispikermaa
100-110 g valkosuklaata sulatettuna
130 g maustam. tuorejuustoa
- Vatkaa kerma, sekoita notkistettu tuorejuusto sekaan. Sekoita tasaiseksi
- Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.