Serkun babyshowereita juhlittiin tänään ja vein sinne , tieteskin, kakun ;)

Kovasti mietin, että on jo tullu tehtyä kahdenlaisia baby -kakkuja  niin jotain erilaista tälläkertaa.

Sitten kekkasin, että he purjehtivat kesäisin, ni josko tekis pienen paatin merelle. Ja aikas söpö siitä tulikin!

IMG_4003-normal.jpg

IMG_4001-normal.jpg  IMG_4006-normal.jpg

Kakkupohjaksi tein jo kerran aikasemmin tehdyn trio pohjan, joka on kuivakakun omainen kolmessa eri maussa.

Täytteenä karpalo- ja valkosuklaamousset. Päällinen sokerimassaa ja värjättyä kermaa.

Kakkupohjat  ( N. 20-22cm vuoka)

375g huoneenlämpöistä voita
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
6 huoneenlämpöistä kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
1 dl valkoista portviiniä tai appelsiinimehua
2 rkl vahvaa vadelmamehua
ripaus punaista elintarvikeväriä
3 rkl mantelijauhoa
ripaus sahramia
appelsiinimehua kostutukseen

 

  • Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan joukkoon.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
  • Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Jaa taikina kolmeen osaan. Lisää yhteen osaan kaakaojauhe ja 1/2 dl portiviiniä tai aplarimehua, toiseen vadelmamehu ja punaista elintarvikeväriä ja kolmanteen osaan mantelijauho, sahrami ja 1/2 dl portviiniä tai appelsiinimehua.
  • Kaada taikinat voideltuihin vuokiin ja paista kiertoilmauunissa 175°C:ssä n. 45 min. Vaihda kakkujen paikkaa paistamisen aikana, niin ne paistuvat tasaisesti. (HUOM. Itselläni oli vain yksi sopivankokoinen vuoka, joten paistoin yhden pohjan kerrallaan.)
  • Anna kakkujen jäähtyä, kumoa vuoistaan ja kostuta appelsiinimehulla.

IMG_4014-normal.jpg

Rääpitty kakkupala, josta kuitenkin näkyy nuo pohjat

Karpalomousse

2    dl     vispikermaa

150    g    karpalotuorejuustoa

1-1½     dl    karpaloita

1     rkl    Vaniljasokeria

2    liivatetta

3   rkl   karpalomehua

- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää notkistettu tuorejuusto

- Laita liivatteet likoomaan n. 5min kylmään veteen. Kuumenna esim. mikrossa mehu ja lisää sekoittaen liivatteet joukkoon

- Lisää sokeri ja karpalot

 

Valkosuklaamousse

-  2    dl  vispikermaa

100-110  g  valkosuklaata sulatettuna

130  g  maustam. tuorejuustoa

-  Vatkaa kerma, sekoita notkistettu tuorejuusto sekaan. Sekoita tasaiseksi

- Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa