Kaveri pyysi pientä voikkarikakkua ja kovasti kuulema maistuis ja haluisi tatsikia. Myöskin kala, ei raaka, oli toveena. Joten yhdistin savulohen ja tatsikin

Samalla tein äitienpäiväksi meille myös samanlaisen, vielä pienempänä ja sydämenmuotoisena

Äitienpäväkakku 6-8 hengen

IMG_4498-normal.jpg

Kaverille kakku 8-10 hengen

IMG_4488-normal.jpg

Näistä täytteistä riittää 19cm vuokaan ja pieneen sydänvuokaan

1 ½  pakettia moniviljapaahtoleipää

Koristeeksi:

Keitettyä kananmunaa, salaattia, savulohta, yrttejä

Savulohitäyte
 
200g savulohta
250g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
100g laktoositonta yrttituorejuustoa
150g laktoositonta creme fraishea
persiljaa, ruohosipulia
suolaa  ,valkopippuria

           Sekoita maitotuotteet sekaisen tasaiseksi tahnaksi. Lisää pieneksi pilkottu/mäyhennetty lohi, yrtit ja mausta

Tsatsikitäyte
 
1 kurkku
1 pieni valkosipulin kynsi
suolaa
200 g laktoositonta ranskankermaa
200 g laktoositonta maitorahkaa
200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria
 
Raasta kurkku ja laita kurkkuraaste siivilään ripottele päälle hieman suolaa. Anna kurkun valua. Purista lopuksi kurkusta kaikki ylimääräinen neste pois ja raasta valkosipuli joukkoon. Sekoita kaikki täytteen maitotuotteet hyvin keskenään sekaisin ja lisää kurkku-valkosipuliraaste joukkoon. Mausta vielä maun mukaan mustapippurilla.
 
Kuorrutukseen:
2 dl laktoositonta kermaa
200g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria

suolaa