Kaveri pyysi pientä voikkarikakkua ja kovasti kuulema maistuis ja haluisi tatsikia. Myöskin kala, ei raaka, oli toveena. Joten yhdistin savulohen ja tatsikin
Samalla tein äitienpäiväksi meille myös samanlaisen, vielä pienempänä ja sydämenmuotoisena
Äitienpäväkakku 6-8 hengen
Kaverille kakku 8-10 hengen
Näistä täytteistä riittää 19cm vuokaan ja pieneen sydänvuokaan
1 ½ pakettia moniviljapaahtoleipää
Koristeeksi:
Keitettyä kananmunaa, salaattia, savulohta, yrttejä
Savulohitäyte
200g savulohta
250g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
100g laktoositonta yrttituorejuustoa
150g laktoositonta creme fraishea
persiljaa, ruohosipulia
suolaa ,valkopippuria
Sekoita maitotuotteet sekaisen tasaiseksi tahnaksi. Lisää pieneksi pilkottu/mäyhennetty lohi, yrtit ja mausta
Tsatsikitäyte
1 kurkku
1 pieni valkosipulin kynsi
suolaa
200 g laktoositonta ranskankermaa
200 g laktoositonta maitorahkaa
200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria
Raasta kurkku ja laita kurkkuraaste siivilään ripottele päälle hieman suolaa. Anna kurkun valua. Purista lopuksi kurkusta kaikki ylimääräinen neste pois ja raasta valkosipuli joukkoon. Sekoita kaikki täytteen maitotuotteet hyvin keskenään sekaisin ja lisää kurkku-valkosipuliraaste joukkoon. Mausta vielä maun mukaan mustapippurilla.
Kuorrutukseen:
2 dl laktoositonta kermaa
200g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
suolaa
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.