Tämä jo monessa paikassa tutuksi tullut helppo pataleipä paistuu sillä välin kun lasten kanssa ulkoilee!
Eilen illalla tein kohoamaan, tänään aamulla nakkasin pataan juuri kun lähdettiin tyttöjen kanssa pihalle. Koska oltiin vain omalla pihalla, oli leipää helppo vahtia. Vaikkakin vasta sitten kun oli aika ottaa kansi pois
Lisäsin taikinaan kaurahiutaleita ja unikonsiemeniä. Seuraavalla kerralla sitten pähkinöitä ainakin.
Mukavaa tiistaita kaikille!

10956031_826489270744504_528031821160095

1 leipä
 
2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
( itse laitoin  5dl jauhoja, 1 ½ dl kaurahiutaleita, 1 dl vehnäleseitä ja ½ dl unikonsiemeniä )
3½ dl reilusti kädenlämpöistä vettä (n. 42 astetta)
 
- Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sekoita nopeasti joukkoon lämmin vesi, älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä se tekeytymään huoneenlämpöön n. 12-18 tunniksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, taittele nopeasti palloksi , ÄLÄ VAIVAA!  ja jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä reiluksi puoleksi tunniksi.
- Laita kannellinen uunipata (n. 3 litraa) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 225 asteessa noin puolisen tuntia. Reunat voi ohkasesti sipasta öljyllä ennen uuniin laittoa.
- Ota pata pois uunista, nakkaa taikinapallo vuokaan ja paista leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. Ota kansi pois padan päältä ja paistaa leipää vielä 15 minuuttia.
Tarjoile hieman lämpimänä ja nauti!