Sokeripitsi, tuo syötävä ja kauniin koristeellinen koristus. Sopii kakkuihin kuin leivoksiin, muffinsseihin ja pikkuleipiin. Siitä voi leikellä joustavuutensa vuoksi paloja tai tiettyjä kohtia halutessaan. Valmistus on myöskin helppoa ja nopeaa.

Pitsiä voi valmistaa joko uunissa tai kuivattamalla huoneenlämmössä. Uunissa kuivattaen menee nopeammin, huoneenlämmössä kannattaa kuivattaa yön yli tai 8h. Kiinnitys kakkuihin tms. käy elintarvikeliimalla tai pikeerillä.

Sain käyttööni Unelmakakut.fi   pitsimaton Barokki ja pitsijauhetta mustana. Sopivasti oli tarve tehdä viime viikonlopun hääkakkuun leveää pitsiä. Se onnistui hyvin tällä matolla kun yhdisteli ja  liitti muutaman pitsin yhteen. Näin sai vielä leveämpää pitsiä kuin itse matto on. Sitä myös pystyy säilyttämään ja tekemään pitsit hyvissä ajoin jo. Kunhan vain suojaa ne hyvin,  ilmatiiviissä rasiassa, jossa se voi säilyä riittävän joustavana jopa useita viikkoja. Itse laitoin pitsit leivinpaperinpäälle, jokainen kaitale erillään ja kääräisin vielä kelmua päälle ja pussiin. Pysyi hyvin joustavana .

11137092_927274053999358_391212891800027

Pitsiseosta voi värjätä elintarvikeväreillä ja seos säilyy pari päivää käyttökelpoisena kun kulhon suojaa ilmatiiviisti kelmulla. Seosta on saatavilla valkoisen lisäksi mustana ja roosana ( Unelmakakut.fi ) ja muotteja on monenlaisia.

image.jpg

- Mittaa kulhoon 100g pitsijauhetta ja lämmintä vettä toiset 100g. Vatkaa sähkövatkaimella n. 2min kunnes on sileää "tahnaa"

- Aseta pitsimatto leivinpaperin ja pellin päälle  ja levitä lastalla, lusikalla tai nuolijalla seosta muotin päälle niin, että kuviot täyttyy. Vedä esim. palettiveitsellä päältä poistaen ylimääräinen massa

Levitetään                                                             ja tasataan

image.jpg       image.jpg

Seos levitettynä maton päälle, valkoisena ja mustana

image.jpg       image.jpg

- Kuivata uunissa 75-80 asteessa 15-30min muotista riippuen. ( Paketissa luki, että 100 astetta ja 10-11 min. Sillä itselläni vain kuivasi niin, että pitsi murtui ). Pitsi on tarpeeksi kuivannut kun on pinnaltaan matta, eikä koskiessa jää sormiin kiinni. Ota uunista, nosta muotti pois pelliltä ja anna jäähtyä 5-10min. Myöskin on kovin uunikohtaista, kuinka kauan täytyy kuivattaa. Joten jos ei ensimmäisellä kerralla onnistu, älä lannistu ;)

- Irroittele varovasti nurinpäin käännettynä vähän kerrallaan

image.jpg

* Voit kuivattaa pitsiä myös huoneenlämmössä ( josta huomasin, että pitsi jää elastisemmaksi kuin uunissa kuivatettu ), mutta tämä on hitaampaa puuhaa mikäli tarvitset useamman pitsinpalan tai sinulla on kiire.

Voit myös suihkuttaa päälle helmiäistä, joka antaa kauniin kiillon ja mustasta saat näin kimaltavan harmaata

Valmiita pitsejä  ( Kokeilin samalla myös muutamaa pienempää pitsimattoa )

image.jpg     

image.jpg

Pitsi, joka pääsi hääkakun päälle

image.jpg

Nyt on Unelmakakut.fi tarjouksessa Pitsin viemää -setti, jossa on Wonder Cakes sydänpitsi-muotti ja Tricot Mix-jauhe , kannattaa käydä kurkkaamassa!

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Unelmakakut.fi sivuston kanssa