Olen aina vierastanut jotenkin ruusukaalia. Enkä ole tainnut koskaan maistaakkaan sitä. Joku aika sitten näin lehdessä herkullisen näköisen suolaisen pizzaleivän. Jossa on ruusukaalia... Olihan se ihan pakko kokeilla ja aivan ihanaa olikin!
4 pizzaleipää
Taikina
3 dl vettä
15 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
8, 5 dl vehnäjauhoja
Ruusukaali-pekonitäyte
8 kpl ruusukaalia pieneksi paloiteltuna
4 siivua pekonia
3 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
2 banaanisalottisipulia viipaleina
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus chilihiutaleita
suolaa ja mustapippuria
200 g vuohenjuustoa
4 rkl hunajaa
Viimeistelyyn löraus oliiviöljyä
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola ja oliiviöljy. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla
- Tee täyte pilkkomalla ruusukaalit pienemmiksi. Niitä ei ryöpätä, joten siksi oltava pieniä, jotta ehtivät kypsyä uunissa
- Pilko pekoni ja paista pannulla kypsäksi. Kaada pekoni rasvoineen kulhoon ja lisää muut ainekset paitsi vuohenjuusto ja hunaja. Mausta suolalla, ripauksella chilihiutaleita ja mustapippurilla
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen
- Kaada taikina jauhoitetulla tasolle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa 4 osaan ja kauli ovaalin muotoisia leipäsiä
- Levitä jokaiselle leipäselle ruokalusikallinen hunajaa pohjalle ja jaa tasaisesti täyte jokaiseen. Murenna päälle vielä vuohenjuustoa
- Paista uunissa n. 15 min. kunnes reunat ovat kullankeltaisia ja pohja hieman ruskea
- Viimeistele lirauksella oliiviöljyä ja tarjoa lämpiminä
Suosittelen kokeilemaan, varsinkin jos on ennakkoluuloja ruusukaalia kohtaan ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.