Porkkanakakku, täytettynä vai ilman? Se voi olla liian kuiva tai sitten mehevän herkullinen. Itse liputan viimeistä.

Tämä on vielä helppo, sen kun sekoittelee aineet. Ei vatkailua!

Olen testaillut parilla eri reseptillä, tämän nappasin Suklaapossulta.Tuoden kuitenkin muutaman "oman" jutun mukaan ;)

Tätä oli tarjolla Ravintolapäivällä ja oli yksi suosikeista, käikki män!

image.jpg

Porkkanakakku
 
n. 23 cm irtopohjavuokaan 
 
Kakku:
3 dl fariinisokeria
3.5 dl porkkanasosetta
2 dl öljyä
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
0.5-1 tl tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
0.75 tl suolaa
 
Kuorrutus:
200 g Appelsiinituorejuustoa
75 g voita tai leivinmargariinia huoneenlämpöisenä
2.5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
 
 
Pinnalle:

Uunissa paahdettuja hasselpähkinärouhetta
 

- Vatkaa sokeri, porkkanasose ( keitä porkkanoita ja soseuta tai käytä valmista sosetta ), öljy ja munat hyvin keskenään sekaisin
- Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Sekoita kaikki aineet sekaisin nopeasti, mutta älä vaivaa taikinaa, jotta siihen ei synny sitkoa. Kaada taikina hyvin voideltuun n. 23 cm irtopohjavuokaan
- Paista 160 asteessa n. 55-60 minuuttia, kunnes keskelle kakku tökättyyn tikkuun ei tartu taikinaa
- Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 5 minuuttia ennen irrottamista. Jätä kakku jäähtymään vuoan alle, jotta se pysyy mehevänä. Leikkaa kokonaan jäähtynyt kakku puoliksi
 
- Tee kuorrute. Notkista huoneenlämpöistä voita vatkaimella minuutin verran. Vatkaa sekaan notkistettu tuorejuusto. Lisää tomusokeri erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä vajaa puolet kuorrutteesta pohjan päälle ja laita toinen kakkulevy päälle. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle
 
- Paahda pähkinärouhetta n. 5min ajan kuumassa uunissa. Ripottele jäähtyneenä kakun päälle
 
Koristeena käytin vielä sokerimassasta tehtyjä porkkanoita
 
image.jpg