IMG_4937.jpg

Nämä niin ylisöpöt ja älyttömän herkulliset, kovasti kehuja saaneet, pienet suupalat. Sisään kätkeytyy raikas makean ja kirpsakan yhdistelmä valkosuklaasta ja passionista. Ohjeen olen napannut ystävältäni Irman ihannekakuista

Mansikka-vaniljamacaronit

100 g mantelijauhetta
110 g kananmunan valkuaista (n. 3 kpl)
200 g tomusokeria ( 100g mansikkatomusokeria + 100 g tomusokeria )
4 rkl sokeria

Vaaleanpunaista väriainetta


- Kaada mantelijauhe ja tomusokeri monitoimikoneeseen ja sekoita noin 15 sekuntia, kunnes seos on hienoa ja tomuista. Siivilöi seos kulhoon ison siivilän läpi. Heitä siivilään jäävät mantelipalat pois.

- Vatkaa munanvalkuaiset  kovaksi vaahdoksi isossa kulhossa. Vatkaa vähitellen sekaan hienosokeri, kunnes saat kovaa, kiiltävää marenkia.

-Kääntele manteliseosta kolmasosa kerrallaan lastalla tai nuolijalla marenkiin. Kun kaikki kuivat aineet on sekoittuneet hyvin,lisää väriainetta ja jatka seoksen leikkaamista ja kääntelyä, kunnes saat kiiltävää, sakeaa ja nauhamaista taikinaa. Lopulta taikinan pitäisi olla tasaista ja kiiltävää ja sen tulisi valua nuolijasta paksuna nauhana, jonka jättämä jälki kestää noin 30 sekuntia ennen kuin tasoittuu.

- Levitä leivinpaperit uunipelleille. Kaada taikina isoon pursotinpussiin, jossa on1 cm:n terä. Pursota leivinpaperille pyöreitä 3 cm:n nokareita riittävän kauas toisistaan. Jos haluat isoja macaroneja, pursota 7 cm:n nokareita. Jos haluat pieniä, pursota 2 cm:n nokareita.

-  Kopauta uunipellin pohjaa napakasti kämmenellä tai näpäytä peltiä työtasoon, jotta ilmakuplat rikkoutuvat ja taikinan piikit ja nystyt tasoittuvat. Kopauttaminen auttaa myös röpelöreunan (ranskaksi pied, 'jalka') muodostumista paistovaiheessa. Jos taikinassa näkyy vielä huippuja, voit tasoittaa ne varovasti kostutetulla sormenpäällä.

- Jätä macaronit huoneenlämpöön puoleksi tunniksi-tunniksi, jotta niiden pinta kuivuu ja aavistuksen verran kovettuu. Sen jälkeen sormeen ei pitäisi tarttua taikinaa, jos kosketat pintaa varovasti.

-  Paista pikkuleivät pellillinen kerrallaan 150 asteessa  8-10 minuuttia. Macaronit ovat valmiita, kun niissä on rapea kuori ja kun röpelöreunainen pohja ei hylly nostattaessa paistoksia varovasti leivinpaperilta. Jos pohjat ovat vielä pehmeitä tai tahmeita, nosta pelti takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi, mutta jätä luukku raolleen.

- Anna Macaronien jäähtyä uunipellillä 10 minuuttia. Irrota ne varovasti leivinpaperista. Nosta ne ritilälle jäähtymään täysin.

 

Valkosuklaa-passion täyte

83,3 g passionpyrettä
250 g valkosuklaata.

- Sulata pyre ja suklaa ja sekoita ne keskenään. Siirrä pursotuspussiin ja jäähtymään jääkaappiin. Kun hiukan jäähtynyt pursota macaronssin keskelle  ja paina toinen puoli päälle. Jos löystyy liikaa laita hetkeksi pakkaseen ja jatka pursottamista.