Nämä pikkuleivät ovat olleet To Do -listallani jo pitkään!  Kuivattua laventelia on tullut ostettua jo aikaa sitten. Näitä kokeilin jo jokinaika sitten, vasta nyt tässä flunssankourissa ( kiva kun sääkin alkaa lämpeämään.. ) tuli mieleen postata tämä.

13239295_1076042492455846_85043015520891

100 g voita
Vajaa 1 dl sokeria (50 g)
2 ½ tl leivinjauhetta
2 ½ dl vehnäjauhoja
1rkl laventelin kuivattuja kukkia

( halutessasi 1 tl raastettua sitruunan kuorta )
 

- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri
 
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää vaahtoon. Sekoita joukkoon myös laventelit (sekä sitruunan kuoriraaste)

 -  Laita taikina kelmuun ja ½-1 h jääkaappiin

- Ota muotilla pikkuleipiä. Taikina voi olla haasteellista, tässä vinkki  -> Kylmetetty taikina kaulitaan leivinpapereiden välissä, jauhota hieman molemmin puolin ensin. Nosta taikina pellillä tai tarjottimella hetkeksi pakastimeen. Paina muotilla hieman jäätyneestä taikinasta keksit ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Taikina myös palaa nopeasti lämpöiseksi, mutta saman voi tehdä niin usein kunnes saa haluamansa määrän keksejä.
 
- Paista 225 asteessa, kunnes saavat vain aavistuksen väriä reunoille
 
Paistuvista pikkuleivistä kohoaa huumaava tuoksu paistuessaan. Laventeli maistui omaan suuhuni hyvin, eikä liikaa. Laventeli on kuitenkin voimakas, joten kaikkien suuhun se ei välttämättä näin voimakkaasti sovi.
 
13310386_1076042515789177_3961251678879713244746_1076042489122513_90613512290023