Ensimmäisen kerran tuli kokeiltua täysin vegaanista ja maidotonta kakkua. Yllättävän hyvää oli kyllä.

Ohjeeseen törmäsin Kamomillankonditoria -blogissa. Lisäilin/muutin hieman omaan makuuni sopien ohjetta.

IMG_9971.jpg

Pohja

200  g   gluteenittomia suklaakeksejä ( esim. Gullon suklaakeksit )

50   g    tummansinistä Keijua sulatettuna

- Murskaa keksit pieneksi ja lisää sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi ja levitä 22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Pingota sitä ennen reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi ja rasvaa ja tomusokerilla tomuta reunat sisäpuolelta ( näin saat kakun irti siististi reunoista )

- Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi

 

Täyte

100    g   vegaanista suklaata ( esim. Brumberg tummasuklaa )

2   prk      kauravispiä ( Planti )

400   g     Tofutti -tuorejuustoa

1      dl     tomusokeria ( voit käyttää maustettuja tomusokereita, esim Velvet vanilla tomusokeria )

1/4   tl       vaniljajauhetta

1-2   rkl     kahviuutetta ( halutessasi )

1½    dl      herkkumysliä tai hasselpähkinämurska 

( mysli kannattaa tehdä sitten aikasemmin , kts. ohje alla)

 

- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovasti

-  Vatkaa jääkaappikylmä kauravispi. Lisää Tofutti ja sekoita sekaisin ja sileäksi. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi

- Kaada vuokaan pohjan päälle ja tasoita

- Paahda hasselpähkinämurska kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen. Kun pähkinät alkaa tuoksumaan paahtuneelta ( ei palaneelta!), siirrä syrjään ja jäähdytä

- Painele mysliseos/ hasselpähkinät kakun päälle tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli

IMG_9974.jpg

Herkkumysli

4 dl erilaisia siemeniä ( Itse käytin seesamin-, kurpitsan- ja pellavansiemeniä )

1  dl  pekaanipähkinöitä hieman pilkottuna
2 rkl vettä
½ dl hunajaa
1 rkl ruokaöljyä

- Yhdistä siemenet ja pähkinät . Sekoita haalea vesi, hunaja ja öljy. Kaada neste siementen joukkoon ja sekoita hyvin

- Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita siemenseosta kerran paahtamisen keskivaiheilla

 

IMG_9973.jpg

Edit.  Osallistuin tällä herkulla Leivontafooruminen vegaaninen leipomus haasteeseen ja napsahti I. sija :D

Palkkioksi sain Fazerilta herkkuja leivontaan

° Tällaista juhliin! Yksi kakku, mikä sopii kaikille. 1p,
° 5 pistettä Kuvissa näkyy, että kakussa on ihanan pehmeä rakenne. Mukava idea tehdä herkkumysli itse. Helppo resepti ja raaka-aineet helposti saatavilla.
° Vetoaa makuhermoihin, aion testata, 1 piste
° Näyttää herkulta, kokeiluun menee, 5 pist.
° Hieno toteutus, täydet pisteet, koska hunaja oli ’ainoastaan ’ehdotus’, 5 pietettä
° Vaikuttaa herkulliselta! Myslireseptistä plussaa. Hunaja mainittiin vain vaihtoehtona ja hyvä niin koska sehän ei ole vegaanista! Siementen käyttäminen oli hauska idea! 5 pistettä
° SUKLAA - PÄHKINÄKAKKU 3pistettä
° Oikein herkullisen näköinen kakku ja mukavasti uskallettu kokeilla vegaani"tuorejuustoa". Jättäisin hunajan pois myslin makeutusaineista, sillä se on eläinperäinen tuote (mehiläisten tuottama).

IMG_0394.jpg