Ensimmäisen kerran tuli kokeiltua täysin vegaanista ja maidotonta kakkua. Yllättävän hyvää oli kyllä.
Ohjeeseen törmäsin Kamomillankonditoria -blogissa. Lisäilin/muutin hieman omaan makuuni sopien ohjetta.
Pohja
200 g gluteenittomia suklaakeksejä ( esim. Gullon suklaakeksit )
50 g tummansinistä Keijua sulatettuna
- Murskaa keksit pieneksi ja lisää sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi ja levitä 22 cm irtopohjavuoan pohjalle. Pingota sitä ennen reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi ja rasvaa ja tomusokerilla tomuta reunat sisäpuolelta ( näin saat kakun irti siististi reunoista )
- Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi
Täyte
100 g vegaanista suklaata ( esim. Brumberg tummasuklaa )
2 prk kauravispiä ( Planti )
400 g Tofutti -tuorejuustoa
1 dl tomusokeria ( voit käyttää maustettuja tomusokereita, esim Velvet vanilla tomusokeria )
1/4 tl vaniljajauhetta
1-2 rkl kahviuutetta ( halutessasi )
1½ dl herkkumysliä tai hasselpähkinämurska
( mysli kannattaa tehdä sitten aikasemmin , kts. ohje alla)
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovasti
- Vatkaa jääkaappikylmä kauravispi. Lisää Tofutti ja sekoita sekaisin ja sileäksi. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi
- Kaada vuokaan pohjan päälle ja tasoita
- Paahda hasselpähkinämurska kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen. Kun pähkinät alkaa tuoksumaan paahtuneelta ( ei palaneelta!), siirrä syrjään ja jäähdytä
- Painele mysliseos/ hasselpähkinät kakun päälle tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli
Herkkumysli
4 dl erilaisia siemeniä ( Itse käytin seesamin-, kurpitsan- ja pellavansiemeniä )
1 dl pekaanipähkinöitä hieman pilkottuna
2 rkl vettä
½ dl hunajaa
1 rkl ruokaöljyä
- Yhdistä siemenet ja pähkinät . Sekoita haalea vesi, hunaja ja öljy. Kaada neste siementen joukkoon ja sekoita hyvin
- Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita siemenseosta kerran paahtamisen keskivaiheilla
Edit. Osallistuin tällä herkulla Leivontafooruminen vegaaninen leipomus haasteeseen ja napsahti I. sija :D
Palkkioksi sain Fazerilta herkkuja leivontaan
° Tällaista juhliin! Yksi kakku, mikä sopii kaikille. 1p,
° 5 pistettä Kuvissa näkyy, että kakussa on ihanan pehmeä rakenne. Mukava idea tehdä herkkumysli itse. Helppo resepti ja raaka-aineet helposti saatavilla.
° Vetoaa makuhermoihin, aion testata, 1 piste
° Näyttää herkulta, kokeiluun menee, 5 pist.
° Hieno toteutus, täydet pisteet, koska hunaja oli ’ainoastaan ’ehdotus’, 5 pietettä
° Vaikuttaa herkulliselta! Myslireseptistä plussaa. Hunaja mainittiin vain vaihtoehtona ja hyvä niin koska sehän ei ole vegaanista! Siementen käyttäminen oli hauska idea! 5 pistettä
° SUKLAA - PÄHKINÄKAKKU 3pistettä
° Oikein herkullisen näköinen kakku ja mukavasti uskallettu kokeilla vegaani"tuorejuustoa". Jättäisin hunajan pois myslin makeutusaineista, sillä se on eläinperäinen tuote (mehiläisten tuottama).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.