Isänpäivä aamuna meillä herkuteltiin tuoreilla sämpylöillä. Nämä on helppo sekoitella taikinaksi jääkaappiin nousemaan ja aamulla paistaen ja tuoretta sämpylää maistaen :)

15055728_1214773961916031_62249768562900

12 kpl noin

30 g      tuorehiivaa
7 dl        kylmää vettä
 ½ rkl     suolaa
2  rkl      hunajaa
7 dl        vehnäjauhoja
1 ½ dl    spelttihiutaleita
3 ½ dl    täysjyväspelttijauho
 
 

- Murusta hiiva kylmään veteen ja vispaa kunnes hiiva on liuennut, lisää suola ja hunaja

- Lisää jauhot nesteeseen haarukalla sekoitellen. Taikinaa ei vaivata, aineet vain sekoitetaan yhteen. Taikina jää löysäksi

- Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi tai vähintään kahdeksaksi tunniksi

- Kuumenna aamulla uuni 230-asteeseen. Nostele löysästä taikinasta kasoja leivinpaperin päälle pellille

- Ripottele päälle jauhoja ja nosta kuumaan uuniin. Paista noin 30-35 minuuttia, kunnes kuori on kova ja pohja kumahtaa siihen napsauttaessa

- Tarjoile sämpylät lämpiminä.