Isänpäivä aamuna meillä herkuteltiin tuoreilla sämpylöillä. Nämä on helppo sekoitella taikinaksi jääkaappiin nousemaan ja aamulla paistaen ja tuoretta sämpylää maistaen :)
12 kpl noin
- 30 g tuorehiivaa
- 7 dl kylmää vettä
- ½ rkl suolaa
- 2 rkl hunajaa
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl spelttihiutaleita
- 3 ½ dl täysjyväspelttijauho
- Murusta hiiva kylmään veteen ja vispaa kunnes hiiva on liuennut, lisää suola ja hunaja
- Lisää jauhot nesteeseen haarukalla sekoitellen. Taikinaa ei vaivata, aineet vain sekoitetaan yhteen. Taikina jää löysäksi
- Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi tai vähintään kahdeksaksi tunniksi
- Kuumenna aamulla uuni 230-asteeseen. Nostele löysästä taikinasta kasoja leivinpaperin päälle pellille
- Ripottele päälle jauhoja ja nosta kuumaan uuniin. Paista noin 30-35 minuuttia, kunnes kuori on kova ja pohja kumahtaa siihen napsauttaessa
- Tarjoile sämpylät lämpiminä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.