Viime viikonloppuna tuli nautittua myös kurpitsapiirakkaa, ensimmäisen kerran tein. Ja pitihän ne koverrettujen kurpitsojen sisukset johonkin käyttää ;) Vielä riitti kuitenkin pakkaseenkin asti kurpitsasosetta, sämpylöihin vaikka..
Ohje pohjaan ja kurpitsatäytteeseen on Kinuskikissalta, päällinen sovellettu itse
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
100 g suolaa
½ dl vettä
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Nypi voin kanssa sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi nopeasti. Pyöräytä taikina kelmuun ja anna olla jääkaapissa n. tunti
- Kauli taikina leivinpapereiden välissä ohkaiseksi ja kippaa voideltuun n. 24 cm piirakkavuokaan. Tasoittele hyvin ja leikkaa ylimääräiset taikinat reunoilta
- Muotoile foliosta suikaleita ja painele ne reunaa vasten. Näin vältät reunojen valahtamisen ja sen, että reunat pysyy siististi muodossaan
- Esipaista 200 asteessa 10 min. Poista foliot
Täyte
450 g soseutettua kurpitsaa
3 kananmunaa
3/4 dl hunajaa
½ dl fariinisokeria
1 sitruunan kuoriraaste
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljauutetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl maustepippuria
- Sekoita soseen joukkoon kanan munat. Lisää hunaja, kuoriraaste ja kerma. Yhdistä maito ja maissitärkkelys ja sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi mausteet. Kaada pohjan päälle
- Paista 175 asteessa n. 50-55 min. Pinnan ei tarvitse saada väriä juuri lainkaan, joten voit peittää sen foliolla loppuvaiheessa. Anna piirakan jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
Päällinen
Dr.Oetker vaniljakreemi pussi tehty ohjeen mukaan
1½ dl kermaa
- Valmista kreemi pussin ohjeen mukaan. Levitä/ pursota kreemiä piirakan päälle. Jätä n. ½ dl syrjään
- Vatkaa kerma ja lisää loppu kreemi joukkoon. Pursottele vielä kreemin päälle
Koristeena on käytetty söpöjä syötäviä silmiä
P.S JOULUKALENTEREISSA on vielä tyhjiä luukkuja, jos haluat osallistua ;) Voin myös osallistua sinun kalenteriisi vastavuoroisesti jos sinulla on. Kalenteri löytyy täältä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.