Pientä joulun laittoa on tullut aloiteltua jo hyvissä ajoin. Laittelen muutamia kuvia meidän joulusta :)

Aloitetaan tyttöjen huoneesta :)

Mauri Kunnaksen kuvittama ihana soittorasia kirjankansien muodossa. Löysin tämän joskus vuosia sitten joiltain messuilta 5€ hintaan. Taisin ostaa anopillekkin lahjaksi, koska hän tykkää myös Kunnaksesta.

Tänä vuonna tonttu toi tytöille toisenlaisen kalenterin ( muiden kalentereiden ohelle ;)  ) Tonttu Toljanterin kirjan, missä on 24 luukkua/tarinaa, joka joulukuun päivälle. Tytöt kovasti tykkää kun iltasaduksi lukee luukun. Ja haastoin itseni myös lukemisen suhteen! ( olen hieman..kröhöm..laiska ollut lukemaan kirjoja... ) Joskus täytyy lukea kaksikin luukkua kerrallaan, iltavuorojen ja pitkien päivien vuoksi.

IMG_0820.jpg   IMG_0821.jpg

Nämä keijukaiset on koristaneet tyttöjen ikkunaa myös monena vuonna. Hieman jo glitterit varisseet, mutta ei haittaa :) Tänä vuonna myös jääpuikot ilmestyivät ikkunaan. On muuten kivat yövalot ( joita meillä muutenkin käytetään )

IMG_0823.jpg

Tytöt saivat perinteisesti koristella oman pienen joulukuusensa, ja hieman tankaten pipareita, niin jaksaa koristella ;)

IMG_0817.jpg

Kuusi pääsi kirjahyllyn päälle, Arielin ja Helinän ihasteltavaksi

IMG_0818.jpg

Ja kuusta vahtii tonttu-tytöt, joiden pussukoihin salaperäisesti ilmestyy aina öisin jokin pikku ylläri. Tonttu on monena vuonna tuonut salaa nämä tonttupussukat tyttöjen huoneeseen marraskuun vika päivä. Eli kyllä niitä tonttuja liikkuu ;)

IMG_0819.jpg

Jonkinverran on tullut myös muualle kotiin jouluista koristetta, aika hillitysti.

Tässä eteisen tuulikaapin peiliä koristaa enkelinsiivet sekä ympäri vuoden koristeena oleva valokranssi

IMG_0822.jpg

Ja ison peilin kulmassa koristaa paperitähti. Oi kun se luo kauniit kuviot pimeässä loistaessaan

IMG_0824.jpg

Myös ulko-ovella vahtii ja tarkkailee kolme tonttua, joilla ikää onkin aikas paljon.Nenutkin on irronnut ja hävinnyt kahdelta ajansaatossa.  Äitini on tehnyt nämä joskus kun itse olen ollut nuori. Eli on niillä ikää ;)

IMG_0825.jpg

Pienoinen joulukukka-asetelma

IMG_0852.jpgIMG_0853.jpg

DIY hurrikaani ( johon joku on jo töhnässyt sormensa ) ja pienet kynttiläkupit

IMG_0854.jpg

Toinen hurrikaani sai elämää

IMG_0855.jpg

 

IMG_0958.jpg      IMG_0961.jpg

IMG_0956.jpgIMG_0957.jpg

Kävimme alkuviikosta esikoisen kanssa perinteisesti kahdestaan ostamassa joulukuusi. Se ei ole mikään hetken homma, vaan minä pähkäilen ja etsin sitä sopivaa ja omaan makuun sopivaa yleensä ainakin tunnin verran ;D Eilen synttäripäivänäni oli myös ihana koristella se juhlakuntoon . Nyt nautitaan kuusen tuoksusta ja kauneudesta <3

IMG_0963.jpg

Mitenkä teillä? Tuleeko oikea kuusi ja onko helppo valita se :) ?

IMG_0962.jpg

Ulkona loistaa myös isäni mailta tuotu metsäkuusi ja leikkimökki on saanut jo viime kuun puolella valot ja köynnöksen koristeekseen

IMG_0960.jpgIMG_0959.jpg

 

Viime vuoden koristelua löydät täältä