Pipareita on tullut leivottua ja koristeltua urakalla. Kolmea erilaista taikinaa tullut tehtyä; normi, gluteenitonta ja vaaleaa piparitaikinaa. Tytöt ovat nauttineet koristelusta..ja valmiiden pipareiden maistelusta :D
Piparitaikina ( n. 40-50 piparia )
1 dl sokeria
1 dl siirappia (tummaa)
125 g voita
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
1 tl maustepippuria
½ tl suolaa
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
5 dl vehnäjauhoja
- Mittaa kattilaan sokeri, siirappi, voi ja kaikki mausteet. Kuumenna seos kiehuvaksi välillä hämmentäen
- Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi
- Seoksen jäähdyttyä sekoita kananmuna joukkoon
- Sekoita sooda ja vehnäjauho erillisessä kulhossa. Sekoita jauhot toiseen seokseen. Sekoita tasaiseksi
- Peitä taikina kelmulla ja laita se jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään
Seuraavana päivänä
- Kaaviloi taikina levyksi ja ota siitä muotilla haluamasi mallisia pipareita
- Paista pipareita 200 asteisessa uunissa 7-10 minuutin ajan
Vaalea piparitaikina ( n. 50 piparia )
- Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja siirappi. Kuumenna kunnes sokeri liukenee. Jäähdytä seos
- Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita piparitaikina hyvin ja anna levähtää seuraavaan päivään
- Anna piparitaikinan hieman lämmetä huoneenlämmössä ja kauli jauhotetulla alustalla ohuehkoksi levyksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota muotilla piparkakkuja, lado pellille ja paista pipareita koosta riippuen 6-10 minuuttia. Jäähdytä vaaleat piparit ritilällä tai muulla tasaisella alustalla
Gluteeniton piparitaikina ( n. 40-50 piparia )
- Mittaa kattilaan mausteet, sokeri ja siirappi ja kiehauta ne miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää joukkoon rasva sekä kananmuna hyvin sekoittaen
- Lisää joukkoon lopuksi jauhot, joihin on lisätty sooda ja anna valmiin taikinan jähmettyä kylmässä vähintään 3 tuntia (mieluiten yön yli)
- Kaulitse jähmettynyt taikina ohueksi levyksi jauhotetulla pöydällä ja ota siitä muotilla pipareita
- Paista 225 asteessa noin 6-7 minuuttia
* Hyvä vinkki on myös se, että kaulitsee taikinan leivinpaperin päällä ja painaa muoteilla piparit. Laittaa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään, siten saat helpommin irti piparit ohuen lastan avulla ja siirrettyä pellille
Tytöt työntouhussa
Tyttöjen pipareita
Mamman tekemiä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.