torstai, 9. maaliskuu 2017
Naistenpäivänä meillä herkuteltiin maukkailla pavlovaleivoksilla. Samalla saimme ihastella Pomp De Luxin kevään mallistoa. Tulipa tilattua muutamat vaatteetkin tytöille kesää varten
12-15 kpl
4 valkuaista
2½ dl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
Täyte
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1½-2 dl kermaa
2 rkl mascarponea
mansikanpaloja, passioninlihaa
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeria vähitellen, vatkaa koko ajan. Kun seos on kiiltävää ja kuohkeaa, lisää viinietikka, maissitärkkelysjauho siivilän läpi sekä vaniljasokeri
- Pursota seosta leivinpaperin päälle pyöreiksi pohjiksi (halkaisija n. 8 cm). Pursota reunat korkeammiksi, kupeiksi
- Paista 100 asteessa n. 1 tunti 15 min. Valmis marenki on päältä rapeaa, oljenväristä ja sisältä pehmeän vaahtomaista
- Nostele jäähtyneet marengit vadille
- Vatkaa kerma ja vaniljakastike, lisää mascarpone. Laita mansikanpaloja pohjalle ja puristele hieman passionia päälle. Pursottele vaniljavaahtoa päälle ja koristele. Valutin päälle vielä hieman ruususiirappia ( ohje täällä )
- Leivospohjat voi valmistaa tarjoamista edeltävänä päivänä. Säilytä ne kuivassa paikassa peittämättöminä
Ja hieman pinkkiä juomaa kaveriksi ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.