Raparperi on nyt yksi herkku, mistä kannattaa tehdä erilaista herkkua. Viime vuonna yhtenä hittinä oli Maisekahvilan raparperipiirakka, mitä en sitten millään saanut aikaiseksi tehdä. Nyt päätin tehdä, koska jääkaapissa oli odottamassa raparperia ja olihan tätä nyt jo vihdoin tehtävä!

Ihan alkuperäisen makuinen ja mukainen ei tullut, koska kaapissa ei ollut tarpeeksi rahkaa. Korvasin puolet oikean ohjeen annoksesta mascarponella ( missä on mascarponea, on sen oltava hyvää!! ) ja creme fraichella. Lisäsin myös tuoreita mansikoita sekaan. Tästä tuli kyllä ihanan mehevän maukas, tytötkin tykkäsivät todella kovasti :)

IMG_5345.jpg

muruseos:

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:

noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte:

5  dl     raparperipaloja
3  dl     mansikanpaloja
1-2 rkl  kanelia
250 g   rahkaa
150 g   creme fraichea
100 g   mascarponea
½  dl     kermaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

pinnalle:

noin 1/3 muruseoksesta
 

 

- Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.

-  Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.

- Ripottele pohjataikinan päälle raparperinpalat ja mansikanpalat, sirottele päälle hieman kanelia

  - Sekoita maitovalmisteet, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

 

Yleensähän raparperipiirakkaa nautitaan kera vaniljakastikkeen, kerman tai vaniljajäätelön kanssa. Tämä ei tarvitse mitään niistä

IMG_5346.jpg