Kesä, joskin aika huono sellainen. Vaikkakin aina välillä aurinko on hellinyt, lomakaan ei ole kokonaan mennyt hukkaan säiden vuoksi ;)

Silloin kun aurinko lämmittää, on mukava haukata maukasta itsetehtyä jädeä. Tässä on kolme , helppoa ohjetta. Ja vielä ilman jäätelökonetta ;)

IMG_6247.jpg

Helppo jäätelö

7 - 7,5 dl  vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 prk kondensoitua maitoa
0,6 dl glukoosisiirappia


-  Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi
- Lisää sekaan kondensoitu maito ja glukoosisiirappi. Vatkaa seos vielä kunnolla sekaisin

 

OREO- jäätelö

-  Sekoita massan sekaan haluamasi määrän verran pilkottuja oreo- keksejä ja halutessasi suklaakastiketta niin, että laitat kolmessa osassa massan purkkiin ja valuttelet väleihin suklaakastiketta
- Purkita ja laita kansi tiiviisti kiinni

 

DUMLE/SUKLAA tms. -jäätelö

- Laita kolmessa osassa massaa purkkiin ja valuttelet väleihin suklaakastiketta. Voit ripotella sekaan myös suklaarouhetta

-- Purkita ja laita kansi tiiviisti kiinni


- Laita jäätelöt jäätymään vuorokaudeksi

 

BAILEYS -jäätelö  ( sis. alkoholia )

Suklaa Baileys ganache:
33ml Baileys Vanilja likööriä
33ml kuohukermaa
100g tummaasuklaata

Jäätelömassa: 
4dl kuohukermaa
397g (1tlk) kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)
6rkl Baileys Vanilja likööriä



 Valmista ensin Baileys ganache:

- Rouhi suklaa pieneksi

- Kiehauta tai kuumenna lähes kiehuvaksi
Baileys - likööri ja kuohukerma kattilassa

- Poista kattila liedeltä ja lisää suklaa nesteeseen. Sekoita tasaiseksi. Tarvittaessa käytä kattilaa jälkilämmöllä, jotta suklaa sulaa kokonaan ja seos on tasaista

- Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit pistä ganachen hetkeksi jääkaappiin, jotta se kiinteytyy hieman enemmän


Valmista jäätelö:

- Mittaa isoon kulhoon kaikki jäätelömassan ainekset ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi

- Kokoa jäätelö suureen kannelliseen rasiaan (n.1l vetoinen). Laita ensin n.1/3 tai 1/4 jäätelömassaa rasian pohjalle ja tee sen päälle Suklaa Baileys ganachesta raitoja. Sekoita suklaata massan pintaan kevyesti muutamalla veitsenvedolla. Toista tämä vielä 2-3x kunnes kipposi on täynnä


- Peitä jäätelömassan pinta tuorekelmulla. Aseta tuorekelmu jäätelömassan pintaan kiinni ja peitä rasia tiukasti kannella. Pakasta yön yli

( Ohjeen nappasin blogista Herkkuja Leipomassa )

 

Meillä tytöt söivät jätskinsä tuuteista

IMG_6248.jpg

Ja vanhemmat kupista ;)

IMG_6249.jpg