Nyt taitaa olla viimeisiä hetkiä poimia noita punaisia herkkuja  talteen. Itse keräsin jo vajaa kaksi viikkoa sitten ja tein hieman herkkua

IMG_7545.jpg

Olen kerran joskus aikaisemmin tehnyt itse vispipuuroa, ei kelvannut tytöille. Kaupan on kuulema parempaa!

Nyt tein silläkin uhalla uudestaan, lisäsin mukaan mansikoita. Isompi neiti tyttö tykkäsi enempi, söi jopa pariin kertaan :) Itse tykkäsin myös kovin, ja vielä kun löräytti mukaan kermaa ;)

IMG_7438.jpg

PUOUKKA-MANSIKKAVISPIPUURO

8dl vettä
4dl puolukoita
2dl mansikoita
0,75-1dl sokeria
1,5dl ( tummia) mannasuurimoita
 
-  Laita marjat, sokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia.Soseuta marjoja vielä halutessasi.  Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Kuumenna ja keitä hiljalleen 10 minuuttia

  -  Anna puuron jäähtyä kunnolla. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella

 

PUOLUKKAMEHU

1 kg puolukoita
1,2 l vettä
1/4 tl viini- tai sitruunahappoa
300 g sokeria/mehulitra

- Puhdista marjat

- Survo marjat sosemyllyllä, tehosekoittimella tai survimella

- Kiehauta ja jäähdytä vesi. Kaada jäähtynyt vesi marjasurvoksen päälle

- Sekoita viini- tai sitruunahappo joukkoon

- Anna seoksen seisoa kaksi vuorokautta kylmässä. Sekoita muutaman kerran

- Siivilöi mehu harsokankaan läpi

- Mittaa mehu ja sekoita sokeri joukkoon, niin että se liukenee. Sokeria lisätään 300 g mehulitraa kohti

- Pullota mehu

  • Happamista marjoita valmistettu mehu säilyy hyvässä säilytyspaikassa ilman pastörointia aina jouluun saakka. Jos raakamehun halutaan säilyvän koko satokauden, se tulee joko pakastaa tai pastöroida

Ohje Marttojen sivuilta