Tätä herkkua syötiin aaton jälkkärinä. Pavlova on ihanan ilmavan ja kevyen oloinen jälkkäri, päällensä se sai kermaa, vaniljakastiketta ja piparirahkaa.

Tämä herkku on helppo varioida omilla mieltymuksillä, marjoilla, hedelmillä tai muulla

952F1105-DAD8-4F4F-8A97-27E33CEB6F2E.jpg

Ainekset

5 kananmunanvalkuaista

2 dl erikoishienoa sokeria ( ½ dl tästä halutessasi makutomusokeria )

1 tl sitruunamehua

2 tl maissitärkkelystä

Syvennykseen

100 g suklaata

Täyte

2  dl  kermaa

1  dl   vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1  prk  piparirahkaa

Koristeluun

Vadelmia, mustikoita, viikunaa, marenkia..... Mitä vain mielesi halajaa

 

- Erottele munanvalkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaisia, kunnes vaahto on melko kovaa. Vatkaa sokeri joukkoon pienissä erissä. Kun vaahto on kovaa, lisää sitruunamehu ja maissitärkkelys

- Pane leivinpaperi pellille ja piirrä siihen halkaisijaltaan 30 cm:n rengas. Sipaise hieman öljyä pintaan ja tomuta tomusokeria päälle .Lusikoi valkuaisvaahto renkaan muotoon jättäen keskelle aukko. Painele renkaan keskelle lusikalla tai nuolijalla kunnon ura, joka myöhemmin täytetään

6FF0CCD8-CE7C-4FB1-BFC3-F875C2910421.jpg

-  Nosta 100-asteiseen uuniin ja laske puolen tunnin kuluttua lämpö 80 asteeseen. Kypsennä vielä noin 2,5 tuntia tai kunnes marenki on kovettunut. Pane uuniluukun väliin puulasta ja anna marenkirenkaan jäähtyä uunissa

- Sulata suklaa ja voitele sillä marenkirenkaan ura. Anna suklaan kovettua

- Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa rahka. Voit lisätä vielä sokeria, jos haluat. Itse en mieltänyt tarvitsevani tähän. Vatkaa hetki.. Levitä seos uraan. Koristele pavlova ja laita tarjolle mahdollisimman pian täyttämisen jälkeen

C45BBA83-E0D9-4694-8B06-F68B9DE5B390.jpg

 

Vinkki: Kananmunan keltuaiset voit käyttää esim. tähän maukkaaseen kahvikakkuun