Sain jo aikaa sitten jostain mieleen, että haluan kokeilla ja tehdä jotain kastanjoista. Ostinkin kesällä tuoreita kastanjoita, mutta en saanut aikaiseksi tehdä nistä mitään. Ruokamessuilta käteen jäi kastanjatahnaa, jota ostin nyt myös Tallinnasta. Nyt oli aika siitä tehdä jotain.

Mielessä olikin pienet leivokset, välissään mukavan makeaa täytettä. Tadaa! Mausteiset kastanjaleivokset!

CCC19846-7D91-4A83-884B-63F451670664.jpg

15 kpl

Pohja

4 munaa

1 ½ dl sokeria

2 dl kastanjatahnaa

½ dl rypsiöljyä

1½ tl ruokasoodaa

2 tl psylliumia

1 tl kanelia 

1  tl kardemummaa

1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta

useampi rouhaisu vaniljaa vaniljamyllystä

Täyte

4   dl   vispikermaa

½  prk  mascarponea

4   rkl   kastanjatahnaa

löräys  irish cream siirappia ( tai konjakkia)

½  dl  vadelmahilloa tai muuta hilloa

Kostutus

Maitoa ja irish cream siirappia

 

- Sekoita munat, sokeri, kastanjatahna ja rypsiöljy keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja sekoita kastanjaseoksen joukkoon

- Vuoraa n. 35 x 23 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja suihkauta hieman vuoka sprayta. Kaada taikina vuokaan

- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä ja leikkaa kahteen kerrokseen. Ota pohjasta ympyrän muotoisia paloja ympyrämuotilla ( koko vaikuttaa siihen, montako leivosta saat )

- Vatkaa kerma täytettä varten. Lisää sekaan pehmennetty mascarpone ja kastanjatahna. Löräytä joukkoon siirappia

- Kostuta leivoksen alaosa ja pursota rinkula täytettä  päälle. Täytä keskusta hillolla ja laita pääliosa päälle. Pursota ruusuke vielä päälle täytteestä ja koristele

AC6FA8F5-93F6-4075-A936-30FC5B711C59.jpg

Ei muuta kuin ääntä kohden! Näistä tuli hyviä, nam :)

35A93B16-B882-4482-A097-C5AE6E2D5A4C.jpg