Sain jo aikaa sitten jostain mieleen, että haluan kokeilla ja tehdä jotain kastanjoista. Ostinkin kesällä tuoreita kastanjoita, mutta en saanut aikaiseksi tehdä nistä mitään. Ruokamessuilta käteen jäi kastanjatahnaa, jota ostin nyt myös Tallinnasta. Nyt oli aika siitä tehdä jotain.
Mielessä olikin pienet leivokset, välissään mukavan makeaa täytettä. Tadaa! Mausteiset kastanjaleivokset!
15 kpl
Pohja
4 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl kastanjatahnaa
½ dl rypsiöljyä
1½ tl ruokasoodaa
2 tl psylliumia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
useampi rouhaisu vaniljaa vaniljamyllystä
Täyte
4 dl vispikermaa
½ prk mascarponea
4 rkl kastanjatahnaa
löräys irish cream siirappia ( tai konjakkia)
½ dl vadelmahilloa tai muuta hilloa
Kostutus
Maitoa ja irish cream siirappia
- Sekoita munat, sokeri, kastanjatahna ja rypsiöljy keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja sekoita kastanjaseoksen joukkoon
- Vuoraa n. 35 x 23 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla ja suihkauta hieman vuoka sprayta. Kaada taikina vuokaan
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä ja leikkaa kahteen kerrokseen. Ota pohjasta ympyrän muotoisia paloja ympyrämuotilla ( koko vaikuttaa siihen, montako leivosta saat )
- Vatkaa kerma täytettä varten. Lisää sekaan pehmennetty mascarpone ja kastanjatahna. Löräytä joukkoon siirappia
- Kostuta leivoksen alaosa ja pursota rinkula täytettä päälle. Täytä keskusta hillolla ja laita pääliosa päälle. Pursota ruusuke vielä päälle täytteestä ja koristele
Ei muuta kuin ääntä kohden! Näistä tuli hyviä, nam :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.