Tässä luukussa näytän tyttöjeni tuotokset pipareiden koristelun suhteen.

Aikaa tosiaan meni 2½ h ja näki miten tytöt nauttivat hommasta. Eivät malttaneet lopettaa ja minä samalla iloitsin että edes joku kuorrute loppui D

Värjäsin pikeeriä tyttöjen haluamilla väreillä ja kaivettiin lukuisista nomparelleista vain murto-osa

Tyttöjen koristelemia

5E791F66-D11E-4AC4-B509-0BB809F11C2B.jpg

Minun tekemiä

Löytyy muutama kranssi, iso ja pieniä lumihiutaleita. Koristeet surimmaksi osaksi on tehty Confetilta saadulla testauspaketissa tulleilla muoteilla. Sain paketin mukana myös Renshaan

AB9744BC-CBEA-4DB0-84EE-E9BB9D977579.jpg

Sain paketin mukana myös Renshaan valmiin royal icingin eli valmista pikeeriä.

"Valmis royal icing (pikeeri) on heti käyttövalmis. Avaat vain kannen ja sekoitat rivakasti palettiveitsellä. Voit annostella pursotinpussiin pienen tyllan kanssa, jos haluat siistiä pursotusjälkeä. 
Jos massa on liian paksua, voit ohentaa sitä vedellä tai glyseriinillä. Jos taas se on liian löysää, voit lisätä 1tl kerrallaan tomusokeria. Valmista royal icingia voi värjätä pastaväreillä.

Ainesosat: Ainesosat: sokeri, vesi, kuivattu kananmunan valkuainen, kosteudensäilyttäjä: E422, maissijauhoja, säilöntäaine: E202, aromi, happamuudensäätöaine: E330, väri: E171. Gluteeniton

Valmistettu tehtaassa jossa käsitellään pähkinää. Säilytä viileässä kuivassa paikassa.

 Säilyy avattuna 14 päivää. "

05860.jpg

Käytin valmista pikeeriä ääriviivoihin hieman tanakampana massana ja hieman löysänä lisäten vettä, jotta sain "täytettyä" ääriviivat. Värjäsin pastaväreillä. Vatkasin sähkövatkaimella massaa ensin tasaisemmaksi, en usko että olisin veitsen/lusikan avulla sekoittaen yhtä hyvää saanut aikaiseksi.

Maku ja koostumus oli ok, mutta ei mielestäni vedä vertoja itsetehdylle pikeerille, mikä tuntui myös jähmettyvän nopeammin. Mutta kaikenkaikkiaan tämä on näppärä ja hyvä tuote

Tässä vielä itsetehty pikeerin ohje. Sitä voi maustaa kivasti eri makutomusokereilla, jolloin saa maukkaan ja herkullisen maun. Itse maustoin nyt creme brulee tomusokerilla, ai nam!

Pikeeri

1 valkuainen
1 ½ - 3 dl tomusokeria ( ½ makutomua)
pari tippaa sitruunamehua/tiivistettä tai etikkaa
  

- Vatkaa valkuaista ja hieman tomusokeria sähkövatkaimella, kunnes seos on selkeän valkoista. Älä vatkaa kuitenkaan liikaa ettei seokseen tule paljon ilmakuplia
-  Sekoita joukkoon sitruunamehu/etikka ja loput tomusokerista
-  Jatka vatkaamista hetken aikaa. Tomusokeria voi lisätä tarvittaessa, kunnes koostumus on oikea

Pursotuksia varten pikeeri saa olla jämäkkää, jolloin tomusokeria menee 2-3dl. Jos kananmuna on iso ( L koko ), tomusokeria voi tarvita melkein 4dl. Laajoille pinnoille levitystä varten menee noin 1,5dl.

 

Ja kääk....Tänään tulee myös lisää vuosia, mutta tuntuu elämä olevan niin vilkasta, ettei sitä ehdi huomioimaan ;) Sunnuntaina olisi tarkoitus kyhätä jotain hieman synttärikahveille...Saas nähdä