Runebergin päivä lähestyy. Oleteko tekemässä torttuja vai muita?
Tässä muutama vaihtoehto, mitä on aikaisemmin tullut tehtyä
Runeberginleivokset
( taikinasta tulee 9 torttua Runeberg vuoassa tai 6 sellaista ja 6 puolipallon muotoista )
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl piparkakkuja jauhettuna/ puolukan makuisia piparkakkuja
1 dl mantelirouhetta/ mantelijauhetta
1 1/2 dl spelttijauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
150 g kemaviiliä
1 dl kermaa
Kostutus
3 rkl vettä ja 3 rkl Modon rommisiirappia
Kuorrutus
vadelmamarmeladia
1 1/2 dl tomusokeria
3-4 rkl Modon rommisiirappia
Väliin
2 dl kuohukermaa
rommisiirappia
Kokonaisia vadelmia
- Suihkuta vuokaspraylla vuoat
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vaahdon joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon kermaviili ja kerma. Kaada vuokiin
- Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 30-40 minuuttia . Tarkista puutikulla kypsyydet (jos tikkuun ei jää taikinaa, on tortut kypsiä). Anna jäähtyä hetken aikaa ja irrota
- Kostuta vesi-siirappiseoksella sudin avulla torttuja päältä
- Vatkaa kerma ja lorauta maun mukaan rommisiirappia joukoon. Jatka vielä vatkaamista .Siirrä pursotinpussiin
- Tee puolipalloista parit ja pursota toiselle puolipallon reunalle kermaa. Lisää kokonainen vadelma keskelle ja laita toinen puolikas päälle
- Siirrä vadelmamarmeladi pursotuspussiin ja pursota pyöreällä tyllalla tai tyllan adapterin päällä ( tai ihan vain leikkaa pussiin haluamasi kokoinen reikä) ja pursota pyörylöitä
- Sekoita keskenään tomusokeri ja siirappi. Kaada kuorrutus pussiin ja leikkaa sopivankokoinen pala kärjestä pois. Pursota sokerikuorrutetta vadelmamarmeladirenkaiden väleihin
Runebergin kakku
3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
3 dl piparkakkuja jauhettuna
1 dl mantelirouhetta/ mantelijauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
1 dl kermaa
Kuorrutus
230 g (1 prk) vadelmamarmeladia
1 1/2 dl tomusokeria
5-6 tl sitruunamehua
Väliin
2 dl kuohukermaa/floravispiä
rommmisiirappia
vaniljakreemijauhetta
- Suihkuta vuokaspraylla irtopohjavuoan reunat tai voitele ja jauhota, jonka halkaisija on 24 cm,
- Sulata margariini ja anna sen jäähtyä
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne vaahdon joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt rasvasula ja maito. Kaada vuokaan
- Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 30-40 minuuttia . Tarkista puutikulla kakun kypsyys (jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsä). Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ja irrota se vuoasta. Siirrä kakku tarjoilualustalle ja anna jäähtyä kokonaan.
- Vatkaa kerma ja lorauta maun mukaan rommisiirappia joukoon. Jatka vielä vatkaamista ja lisää hieman vaniljakreemijauhetta. Siirrä pursotinpussiin
- Halkaise kakku ja pursota/lvitä kerma väliin. Nosta yläpuoli päälle
- Siirrä vadelmamarmeladi pursotuspussiin ja pursota pyöreällä tyllalla tai tyllan adapterin päällä ( tai ihan vain leikkaa pussiin haluamasi kokoinen reikä) ja pursota pyörylöitä
- Sekoita keskenään tomusokeri ja sitruunamehu. Kaada kuorrutus pussiin ja leikkaa sopivankokoinen pala kärjestä pois. Pursota sokerikuorrutetta vadelmamarmeladirenkaiden väleihin.
Voit myös kostuttaa kakun rommisiirappi+vesi seoksella ,mutta itse en todennut sitä tarpeelliseksi. Kakku tuntui tarpeeksi kostealta.
Myös tavalliset Runebergit on maistuvia ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.