keskiviikko, 10. tammikuu 2018
Olen ystävän luona syönyt älyttömän hyvää chilipiirakkaa. Ohjeen sain, mutta lupasin että en paljasta sitä.
Tässä on oma versionia, erilaisena. Enempi tex mex tyylisenä. Tulisuutta voi itse säädellä ottaako mild, medium vai hot tuotteita, itse käytän medium. Kova tulisuus ei passaa minulle, mutta hieman potkua saa kyllä olla ;)
Perunainen piirakkapohja
150 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
80 g perunahiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
- Nypi rasva ja kuivat aineet sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti sekaisin
- Kylmetä jääkaapissa tunnin ajan ja painele se sitten 26cm irtoreunaiseen kakkuvuokaan tai piirakkavuokaan
- Taikinan voi käyttää heti, mutta se sopii hyvin myös valmistettavaksi vaikkapa edellisenä iltana
Täyte
400 g jauhelijaa
1 pss tacomaustetta jauhelihalle
300 g chunky salsaa ( merkkejä on monia ja tulisuusasteita kolme )
200 g ranskankermaa
50 g vahvaa koskenlaskijaa
basilicaa
maissilastuja
emmental/ mozarellaraastetta
punasipulia ja tomaattia
- Ruskista jauheliha ja lisää maustesekoitus. Lisää joukkoon salsa ja ranskankerma
- Levitä täyte piirakkapohjan päälle
- Ripottele koskenlaskijaa, tomaattiviipaleita ja sipulirenkaita päälle. Murskaa vielä päälle maissilastuja, basilicaa ja kaiken päälle vielä juustoraastetta
- Paista 200 asteisessa uunissa kunnes pinta alkaa näyttää hyvältä ja piirakan reunat kypsiltä, n. 25-35 min
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.