Näillä herkkumarengeilla saa makean nälän katoamaan, ja katoaa aika hyvin myös meidän tyttöjen suihin :D

FB943A3B-5E02-4314-BA39-1C225E4E6D31.jpg

Makumarengit

4 valkuaista
2,5 dl Siro-sokeria + ½ dl sitruunatomusokeria
2 tl Maizenaa
1 tl sitruunanmehua
30 g tummaa suklaata

appelsiini makuainetta

sitruuna tomusokeria

salmiakkijauhetta

elintarvikevärejä

-  Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeria pienissä erissä koko ajan vatkaten

-  Lisää sitruunanmehu ja maissitärkkelys mukaan ja vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Marengin kuuluu pysyä kulhossa valumatta, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin

- Jaa marenki useampaan osaan, jos haluat useamman makuista

Suklaa-salmiakki

-  Sulata suklaa ja anna jäähtyä., sekoita haluamasi määrä lakritsajauhetta sekaan. Valuta suklaata marengin joukkoon. Kääntele nuolijalla suklaa sekaisin marenkiin muutamalla vedolla. Älä sekoita, jotteivat raidat sekoitu liikaa

Appelsiini-sitruuna

- Sekoita marengin joukkoon appelsiinin makuainetta ja tiputa pari pisaraa haluamaasi geeliväriä. Käännä varovasti muutamia kertoja, jotta väri ja maku sekoittuu raidalliseksi

 

- Nostele lusikalla isohkoja kekoja leivinpaperille

- Paista marenkeja 100-120 asteessa n. 1,5 h tai miedommassa lämmössä pidempään  Marenki saa jäädä sisältä tahmeaksi, mutta pinnan kuuluu olla rapea

 

Makoisaa Palmusunnuntaita!