Pakkasta tarttee alkaa tyhjentelee, meillä on muutto tulossa muutaman viikon päästä. Jee!
Tein yksi päivä pitkästä aikaa sosekeittoa ruuaksi, bataatista, maissista ja kasviksista. Oi nam! Keitto tarvitsee kaverikseen tuoreita sämpylöitä ja muistin, että pakkasessa on vielä kurpitsasosetta.
Niistäpä sitten sämpylöitä ja tulikin tosi hyviä
10-12 kpl
4 dl kurpitsasosetta
2 dl vettä
1 ps(11 g) kuivahiivaa
2 rk siirappia
1 tl suolaa
2 dl ohrajauhoja
7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
1 dl kurpitsansiemeniä
Voiteluun vettä ja päälle kurpitsansiemeniä
- Käytä valmista kurpitsasosetta tai keitä tuoreesta kurpitsasta ja soseuta. Tarvitset n. 500g kurpitsaa
- Sekoita 42-asteiseen soseeseen kuivahiiva, siirappi ja suola. Lisää ohrajauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy ja siemenet alustamisen loppuvaiheessa. (Voit hieman rouhia kurpitsansiemeniä halutessasi.) Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia
- Leivo taikina sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia
( Ohje K-ruoka.fi sivuilta )
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.