Pakkasta tarttee alkaa tyhjentelee, meillä on muutto tulossa muutaman viikon päästä. Jee!

Tein yksi päivä pitkästä aikaa sosekeittoa ruuaksi, bataatista, maissista ja kasviksista. Oi nam! Keitto tarvitsee kaverikseen tuoreita sämpylöitä ja muistin, että pakkasessa on vielä kurpitsasosetta.

Niistäpä sitten sämpylöitä ja tulikin tosi hyviä

127BF179-5BCB-4C8A-913E-E8C969C8750F.jpg

 

10-12 kpl

4     dl     kurpitsasosetta

2     dl     vettä

1     ps(11 g)  kuivahiivaa

2    rk      siirappia

1    tl       suolaa

2    dl       ohrajauhoja

7    dl        vehnäjauhoja

1/2  dl      öljyä

1    dl       kurpitsansiemeniä

Voiteluun vettä ja päälle kurpitsansiemeniä

 

- Käytä valmista kurpitsasosetta tai keitä tuoreesta kurpitsasta ja soseuta. Tarvitset n. 500g kurpitsaa

- Sekoita 42-asteiseen soseeseen kuivahiiva, siirappi ja suola. Lisää ohrajauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy ja siemenet alustamisen loppuvaiheessa. (Voit hieman rouhia kurpitsansiemeniä halutessasi.) Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia

- Leivo taikina sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia

( Ohje K-ruoka.fi sivuilta )

 

85CBF9FF-FA1C-4298-A231-253FACFF4F75.jpg