Olen pitkään halunnut tehdä poropiirakkaa, mutta se on  jäänyt kaikkien muiden touhujen alle.

Menneenä viikonloppuna kahviteltiin 11-v. esikoista ja sinne oli pakko yhtenä herkkuna tehdä. Ja kyllä sitä kehuttiin :D Pakko on toistekkin tehdä

C023F8CA-6CD0-43B8-B814-BE93C20E8AE6.jpg

Pohja

150        g   voita

½           dl  emmental juustoraastetta

1           dl  glut jauhoja

1            dl  glut kaurajauhoja

1            dl  glut kaurahiutaleita

2            rkl  kylmää vettä

- Nypi voi, jauhot ja juustoraaste sekaisin ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi

- Painele taikina 24-28cm irtopohjavuokaan / vuokaan ja laita jääkaappiin. Mikäli pohja on tahmeaa, voit ripotella taikinan päälle hieman esim. maissijauhoja tai glut kaurajauhoja, jotta saat paineltua pohjan vuokaan

Täyte

150        g   pororouhetta

½         pkt   pekonia

2-3             pientä salottisipulia

100        g    emmentalraastetta

120         g   smetanaa

½          prk   creme fraichea

1            dl     kermaa

2                   kananmunaa

mustapippuria, valkosipulijauhetta

ruohosipulia ja persiljaa

- Pilko pekoni ja ruskista. Lisää pannulle sipuli ja kuullota hetki, lisää pororouhe ja sekoita 5min. Jäähdytä

- Levitä puolet juustoraasteesta pohjan päälle

- Sekoita munat, smetana, creme fraiche ja kerma keskenään. Mausta . Kaada pohjan päälle ja ripottele täyteaineet päälle. Pilko päälle ruohosipulia ja persiljaa haluamasi verran ja lisää päälle loput juustoraasteet

- Paista 200 asteessa n. 25-30 min tai kunnes pinta on saanut väriä ja reuna näyttää kypsältä

 

Huom! En lisännyt tähän lainkaan suolaa, koska pekoni ja poro on jo itsessään sen verta suolaista