Olen pitkään halunnut tehdä poropiirakkaa, mutta se on jäänyt kaikkien muiden touhujen alle.
Menneenä viikonloppuna kahviteltiin 11-v. esikoista ja sinne oli pakko yhtenä herkkuna tehdä. Ja kyllä sitä kehuttiin :D Pakko on toistekkin tehdä
Pohja
150 g voita
½ dl emmental juustoraastetta
1 dl glut jauhoja
1 dl glut kaurajauhoja
1 dl glut kaurahiutaleita
2 rkl kylmää vettä
- Nypi voi, jauhot ja juustoraaste sekaisin ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi
- Painele taikina 24-28cm irtopohjavuokaan / vuokaan ja laita jääkaappiin. Mikäli pohja on tahmeaa, voit ripotella taikinan päälle hieman esim. maissijauhoja tai glut kaurajauhoja, jotta saat paineltua pohjan vuokaan
Täyte
150 g pororouhetta
½ pkt pekonia
2-3 pientä salottisipulia
100 g emmentalraastetta
120 g smetanaa
½ prk creme fraichea
1 dl kermaa
2 kananmunaa
mustapippuria, valkosipulijauhetta
ruohosipulia ja persiljaa
- Pilko pekoni ja ruskista. Lisää pannulle sipuli ja kuullota hetki, lisää pororouhe ja sekoita 5min. Jäähdytä
- Levitä puolet juustoraasteesta pohjan päälle
- Sekoita munat, smetana, creme fraiche ja kerma keskenään. Mausta . Kaada pohjan päälle ja ripottele täyteaineet päälle. Pilko päälle ruohosipulia ja persiljaa haluamasi verran ja lisää päälle loput juustoraasteet
- Paista 200 asteessa n. 25-30 min tai kunnes pinta on saanut väriä ja reuna näyttää kypsältä
Huom! En lisännyt tähän lainkaan suolaa, koska pekoni ja poro on jo itsessään sen verta suolaista
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.