Oletteko syöneet Fazerin paistopisteen Karpalo-cashewchiapattaa? Aivan ihanaa! Kauppareissulla jos tulee vastaan, on kova vastus vastustaa etteikö leipä joka kerta tipahda ostoskoriin.

Tuoreleipä on myös heikkous, oikeastaan koko perheemme heikkous.. Halusin tehdä patonkia patonkiritilällä pitkästä aikaa ja nyt halusin lisätä nämä kaksi ainesosaa mukaan. Ja nam kuinka hyvää. Mies kommentoi, ettei enää tarvitse patonkia kaupasta ostaa kun mamma saakion leipoa tätä XD

0D7DD60A-72DE-4947-B600-6E154C5A34FC.jpg

25     g      tuorehiivaa

3       dl     kädenlämpöistä vettä

2       dl     maustamatonta jogurttia 

2        tl       sormisuolaa

1        rkl    vaaleaa siirappia

3         dl     ruisjauhoja

7          dl    vehnäjauhoja

1          dl     kuivattuja karpaloita/karpaloita

1 dl  cashew pähkinöitä hieman pilkottuna

Voiteluun vettä ja päälle jauhoja

 

- Murenna hiiva kulhoon ja liuota veteen. Lisää sormisuola,jogurtti, sirappi ja jauhot. Sekoita nopeasti löysäksi taikinaksi. Anna kohota kaksi tuntia

- Kuumenna kiertoilmauuni 230 asteeseen

- Sekoita karpalot ja pähkinät varoen taikinaan . Kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle ja jaa 3-4 osaan. Kierrä osat pitkiksi patongeiksi ja laita patonkiritilälle

- Voitele vedellä ja ripottele päälle jauhoja. Paista 20-25 min keskitasolla