Kahvihetkeen kotimaisista herkuista

Kuvan mahdollinen sisältö: jälkiruoka, ruoka ja sisätila

200 g pieniä  mansikoita
150 g raparperia paloiteltuna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl mantelijauhoa
230 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
2 dl sokeria  +  1 rkl  vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
5 kananmunaa

kanelia halutessa

koristeluun:
tomusokeria

 

- Lämmitä uuni 180 asteeseen
 - Pingota leivinpaperi 26cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitela sivut ja pohjapaperi vuokaspraylla

- Laita isompaan kulhoon jauhot, leivinjauhe, mantelijauho, rasva, sokeri, sitruunankuori ja munat. Sekoita vatkaimella keskinopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin

- Levitä taikinasta puolet vuoan pohjalle. Asettele mansikat ja raparperipalat tasaisesti taikinan päälle, sirottele päälle vielä hieman kanelia halutessasi ja levitä päällimmäiseksi loput taikinasta

- Paista uunin keskitasolla noin 40-50 minuuttia, kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa ja kunnes pinta on saanut kauniin värin. Voit peittää vuoan foliolla paiston loppupuolella, jos tuntuu että pinta ruskistuu liikaa

- Anna kakun levähtää vuoassa ennen kuin otat sen siitä pois. Kakku mehevöityy vielä entisestään jääkaapissa yön yli. Peitä hyvin


- Tarjoilulle laittaessa hunnuta tomusokerilla

 

*Kuvan kakku on tehty 20cm vuokaan, jotta kakusta tuli korkea. Tällöin vaati kauemman ajan uunissa