Pullaa teki mieli yhtenä päivänä ja ajattelin kokeilla vihdoinkin bostonkakkua.

Pullataikina

5      dl      kevytmaitoa
1      pkt    hiivaa
2      dl      sokeria
1      rkl     kardemummaa
2       tl      suolaa
1                muna
200   g       voi- tai margariinisulaa
n. 15 dl       vehnäjauhoja

 

Täyte

150    g    mantelimassaa

1/2       dl    vettä

 

Pinnalle

raesokeria, mantelirouhetta

tai sokerivesikuorrutetta

 

Murenna hiivapalat kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Sekoita hyvin, kunnes hiiva on liuennut nesteeseen. Lisää muna ja keskenään sekoitetut sokeri, jauhot, suola ja kardemumma. Aloita vaivaaminen jauhoja vähitellen lisäten. Lisää lopuksi rasva ja vaivaa hyvin. Jätä taikina lepäämään pöydälle pyyheliinan alle n. 15 minuutiksi.

Murenna mantelimassa kulhoon ja lisää vesi, sekoita tasaiseksi.

Kaulitse reilu puolet taikinasta levyksi ja levitä mantelimassatahna levylle. Rullaa rullaksi ja leikkaa pulliksi. Kauli loput taikinasta paksuhkoksi pyöreäksi levyksi ja nosta se irtopohjavuoan pohjalle. Nostele mantelikierteet pullapohjan päälle leikkauspinta ylöspäin niin, että väleihin jää tilaa turpoamiselle. Sirottele pinnalle raesokeria ja mantelirouhetta. Kohota pullaa noin puoli tuntia liinan alla. Voitele kananmunalla. Paista 200-225 asteessa 35-40 minuuttia.