Ystävälleni tein heidän pienen pojan isoihin juhliin kaakkua.
Välissä suklaapohjalla vadelma- ja sitruunamousset. Pursotukset on tehty flora vispin ja -kuohun sekoituksesta, johon on lisätty vaniljatuorejuustoa.
Suklaakakkupohja ( n. 24 cm vuoka)
5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria
- Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset
- Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola
- Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset ja lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten
- Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen
Sitruunamousse
( vaniljasokeria oman maun mukaan )
½ dl vaniljakreemijauhetta
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.