Ystävälleni tein heidän pienen pojan isoihin juhliin kaakkua.

Välissä suklaapohjalla vadelma- ja sitruunamousset. Pursotukset on tehty flora vispin ja -kuohun sekoituksesta, johon on lisätty vaniljatuorejuustoa.

11953172_931542183572545_539878082795846

Suklaakakkupohja  ( n. 24 cm vuoka)

5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria


- Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset

- Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen

- Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola

- Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset ja lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten

- Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä

- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen

 

Sitruunamousse

170-180 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl kermaa
2tl vaniljasokeria
3-4rkl lemon curdia
½dl sitruunamehua
4liivatelehteä
sokeria tarvittaessa oman maun mukaan
 
- Liuota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Kiehauta sitruunamehu mikrossa ja lisää liivatteet sekoittaen siihen
- Vatkaa kerma ja lisää sekaan notkistettu tuorejuusto, sokeri j a lemon curd
- Lisää liivatemehu ohuena nauhana seokseen samalla sähkövatkaimella vatkaten hiljakseen. Sekoita hyvin. Voit lisätä sokeria tarvittaessa oman maun mukaan.
 
Vadelmamousse
 
2,5 dl kermaa
100 g mascarponea
50 g tuorejuustoa/ rahkaa
150 g vadelmia muussattuna
( vaniljasokeria oman maun mukaan )
½ dl vaniljakreemijauhetta
3 liivatetta
3 rkl mehua
- Soseuta vadelmat. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon pehmennetty mascarpone + rahka/tuorejuusto
- Sekoita vaahdon joukkoon vadelmasose, sokeri ja vaniljakreemijauhe
- Anna liivatteiden pehmetä 5min kylmässä vedessä. Kuumenna mehu ja sekoita liivatteet joukkoon hyvin sekoitellen. Kaada moussen joukkoon jäähtyneenä ja koko ajan sekoittaen
 
IMG_8822.jpg