Sain Sly29 kierroksen viimeisessä paketissa ohjeen yrttiseen bostoniin. Olihan sitä kokeiltava, ja vallan maukasta olikin :)
Sopii erinomaisesti esim. sosekeiton kyytipojaksi
Yrttiboston
4 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
½-1 tl suolaa
1 rkl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
5 dl hiivaleipäjauhoja
1½ rkl basilikaoliiviöljyä
Täyte
punaista pestoa/ aurinkokuivattua tomaattipestoa
5 valkosipulinkynttä
½ dl tuoretta basilikaa
Pinnalle
Seesaminsiemeniä, kurpitsansiemeniä tms.
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva. Lisää muna, sokeri ja suola. Sekoita jauhot keskenään ja lisää vähitellen, lopussa hyvin alustaen. Lisää öljy viimeisenä. Anna kohota puolen tunnin ajan lämpimässä liinalla peitettynä
- Leikkaa vuoan ( halk. 22cm ) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Voit myös tehda kaksi pienempääkin
- Kauli taikinasta pohjan kokoinen pyöreä pala ja aseta se vuoan pohjalle. Kauli taikina levyksi, levitä pesto, silputut valkosipulin kynnet ja basilika. Kääri rullalle ja leikkaa 12-15 palaa
- Aseta palat pohjataikinan päälle ja voitele munalla. Ripottele halutessasi seesaminsiemeniä tai kurpitsansiemeniä pinnalle
- Paista 200 asteessa keskitasolla n. 30 min
* Itse tein taikinasta kaksi bostonia. Toiseen puoleen taikinaa levitin pestoa ja paaaaljon voimakasta cheddaria raasteena . Päälle voideltua vielä kurpitsansiemeniä ja cheddarraastetta *
Juustoinen bataattisosekeitto ( 4 annosta )
2 (tai enempi jos olet valkosipulin ystävä ;) valkosipulinkynttä
300 g bataattia
1 sipuli
1 ½ dl kuohukermaa/ ruokakermaa
4 ½ dl vettä
50 g koskenlaskijaa ( voimakasta)
½ tl suolaa
pippuria
- Kuori valkosipulinkynnet, bataatit ja sipuli. Paloittele kasvikset kattilaan, lisää nesteet ja mausteet. Keitä ainekset pehmeiksi
- Anna jäähtyä hetki ja kaada sitten tehosekoittimeen. Soseuta bataattikeitto pehmeäksi, tarkista maku
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.