Uutena vuotena tarvitsee tietenkin olla myös jotain makeaa herkkua, ja mikä sen parempaa kuin kokeilla jotain uutta taas !
Idean nappasin Kinuskikissalta, hieman vain muunneltuna
Pohja:
340 g piparkakkuja
125 g voita tai margariinia
Piparkakkutäyte:
6 liivatelehteä
4 ½ dl kuohukermaa
1 ½ dl tomusokeria
300 g piparkakkurahkaa
5 valkuaista
½ dl sitruunamehua
¼ dl vettä
Kinuskikiille:
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 ¼ dl fariinisokeria
Päälle flora vispiä vatkattuna ja pursotettuna sekä sulatettua valkosuklaata
- Sivele reunavuoan sisäreunoille öljyä ja asettele tarjoilualuselle
- Murskaa piparkakut tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata voi kattilassa / käytä juoksevaa margariinia ja lisää joukkoon piparimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon piparkakkurahka. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-rahkaseoksen kanssa
- Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia
- Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
- Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen. Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia
- Irrota kakku ensin vuoan reunasta veitsellä. Nosta sitten reunus kakun ympäriltä.
Spritsaa sulatetulla valkosuklaalla ( voit värjätä halutessasi) päälle ja pursota kermaa pyöreällä tyllalla reunoille
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.