Sain vihdoinkin tehtyä tuota hyvää hilloa varastoon pari purkkia.

Mansikka-raparperihillo  

  • 1 dl vettä
  • 6-9 dl sokeria
  • 1 l raparperinpaloja
  • 1 l mansikoita
Valmistus

1. Kuori ja paloittele raparperinvarret sentin paloiksi. Perkaa mansikat.
2. Mittaa sokeri ja vesi teräs- tai emalikattilaan ja kiehauta liemi. Lisää raparperi ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
3. Lisää mansikat ja keitä hilloa 30 minuuttia eli niin kauan, että marjat ovat tasaisesti liemessään. Ravistele kattilaa useita kertoja keittämisen aikana pohjaan palamisen estämiseksi.
4. Kuori vaahto hillon pinnalta ja tölkitä hillo puhtaisiin kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit heti ja kiinnitä nimilaput.
5. Nosta jäähtyneet tölkit kylmään.

 

Itse tein vain puolikkaalla ohjeella, jolla tuli melkein 3 purkillista (0,3dl) hilloa.