Pienelle sankarille meni synttäriteeman mukaisesti kakku, jossa esiintyy metsäneläimiä <3

image.jpg

Väliin kätkeytyi mango-passionmoussea sekä vadelma-vanilja moussea. Päällä on ensimmäistä kertaa tehtynä sveitsiläistä marenkivoikreemia. Helppo tehdä, mutta aikaa vievää. Opittavaa kuitenkin sen teossa ja käyttämisessä on.

Maustoin kreemin mangososeella, ja oi ei.Mikä maku!

Sveitsiläinen marenkivoikreemi

Annoksesta riittää kahteen 22 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun/ halkasijaltaan 32 cm yllä olevaan kakkuun juuri

100 g valkuaista
200 g sokeria
300 g huoneenlämpöistä voita

½ dl  mangososetta ( Bonne )

- Ota voi pehmenemään jo paljon ennen kreemin tekoa. Voin täytyy olla huoneenlämpöistä, pehmeää ja tasaista. Leikkaa voi palasiksi odottamaan marenkiin lisäystä

-Laita vesihaudekattilan päälle teräskulho, johon laitat sokerin ja valkuaiset. Sekoita valkuaisia ja sokeria kuuman vesihauteen kanssa yhteen niin, että sokeri sulaa kokonaan valkuaisiin. Käytä käsivatkauksessa teräksistä käsivatkainta. Jos haluat olla varma että mahdolliset salmonellat yms. on poissa tarkista, että lämpötila on sokeri-valkuaisissa 60 astetta. Älä anna mennä  yli, muuten kulhossa on sokeroitua valkuaismunakasta

- Kun sokeri on sulannut valkuaisiin oikein, nosta teräskulho hetkeksi kylmään vesihauteeseen. jäähdytä huoneenlämpöiseksi, jotta se vatkaantuu kunnolla

- Kun sokeri-valkuaisvaahto on alkanu viilentyä, kaada seos yleisvatkaimeen. Laita vatkain keskinopeudelle ja anna sen vatkaantua marenginksi. Marengin kuuluu olla valkoista ja kiiltävää

- Vaihda yleiskoneeseen lapavatkain, jos sinulla on sellainen. Laita yleiskone pienelle teholle ja ala lisäämään voita yksitellen, niin että voi sekoittuu marenkiin. Kun kaikki voit on lisätty, noin kolmen – neljän minuutin päästä nosta vatkaustehoa nopeammalle ja anna voin ja marengin vatkaantua yhteen

-Vatkausnopeudesta riippuen, marenkivoikreemin vatkaukseen menee noin 5 minuuttia. Kreemi voi näyttää rakeiseltakin jossain vaiheessa, mutta jatka tällöin vain vatkausta. Se tasoittuu kyllä vaaleaksi, tasaiseksi ja kiiltäväksi

- Lisää mangosose ja sekoita tasaiseksi

- Valmis marenkivoikreemi voidaan käyttää heti kakun kuorruttamiseen, säilöä muutaman päivän jääkaapissa tai pakastaa. Pakastettu marenkivoikreemi toimii hyvin, kunhan annat sen lämmetä huoneenlämpöiseksi ja vatkaat sen taas tasaiseksi marenkivoikreemiksi

( Ohje Tekila`s Bakerylta )

Koristeet sokerimassaa

image.jpg