"Täh?! Eihän näissä mikään porkkana maistu!" Näin kommentoivat tyttöni näitä maistettuaan.

No ei niin, mutta kuitenkin porkkanaa löytyy :D

Alkuvuodesta voi mukavasti herkutella kasviksilla, tämähän sisältää porkkanaa ;)

6518FDDE-F740-4B2B-9B81-980F455772F2.jpg

N.  12-15 kpl


3 dl tummaa ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl suolaa
0,25 tl vanilja-aromia
300 g porkkanaraastetta
100 g saksanpähkinöitä (tai muita pähkinöitä)

Kuorrute

2    dl    kermaa

½  prk   mascarponea

maun mukaan makutomusokeria

- Mittaa sokerit, munat ja öljy kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaisin
- Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin
- Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta vähän kerrallaan siivilän läpi
- Sekoita ja kääntele taikinaa nuolimella, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet
- Lisää lopuksi porkkanaraaste ja pähkinärouhe ja sekoita puuhaarukalla sekaisin
- Laita paperiset muffinivuoat  muffinivuokaan ja täytä hieman reilu puoleen väliin taikinalla
- Paista  uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia
- Anna  jäähtyä vuoassa hetki ja siirrä pois sen jälkeen

- Vatkaa kuorrutteen kerma ja lisää pehmennetty mascarpone ja tomusokeri. Vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi
- Pursota kuorrute jäähtyneiden kuppikakkujen päälle
- KOristele haluamallasi tavalla

 

E545B78C-90F7-4994-A573-8DCD69247574.jpg           81B734CC-256E-47B8-8467-EB54C6006ACE.jpg

KUppikakkujen ohje napattu Annilta Annin Uunissa, mutta kuorrute omasta päästä