Tämän herkun postaus on tipahtanut ihan kokonaan! Tässä mahtavan muhkeassa juustokakussa yhdistyy päärynä ja vadelma. Loistava kaksikko, lisättynä vielä suklaaganache kruunuksi

image.jpg

16-22 palaa,  28 cm vuokaan ( korkea reunainen )

Pohja

pkt        vanilja täytekeksejä ( 345 g )

100  g   sulatettua margariinia

- Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneella ja lisää sulatettu margariini. Sekoita

- Vuoraa irtopohjavuoka ( 28 cm ) leivinpaperilla ja öljyä sekä tomuta tomusokerilla reunat. Voit käyttää myös reunakalvoa. Voit myös laittaa irtoreunat suoraan tarjoiluastialle ja koota kakun suoraan siihen

- Painele keksi-margariiniseos vuoan sisälle ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi

 

Vadelmasydän

450   g  vadelmia

4           liivatetta

6    rkl   sokeria

- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään

- Kiehauta vadelmat ja sokeri. Soseuta ja liuota pehmenneet liivatteet joukkoon

- Kaada hieman jäähtynyt sose n. 22-24 cm irtopohjavuokaan ja laita pakkaseen jähmettymään

 

Päärynätäyte

4   dl   päärynäsosetta ( pyreellä tulee voimakkaampi maku )

3   dl   vihreä omena sosetta ( pyrettä )

1   dl   päärynäsiirappia  ( voi korvata päärynämehullakin )

4   dl    turkkilaista jogurttia

250 g   mascarponea

6   dl    kermaa

1   dl    sokeria

1½  rkl  vaniljasokeria

14         isoa liivatetta ( tukun a' 4 g )

vihreää pastaväriä ja hiven keltaista, joka kirkastaa väriä

- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen

- Vatkaa kerma ja lisää sokeri loppuvaiheessa. Lisää pehmennetty mascarpone ja jogurtti

-Kuumenna osa soseista ja liuota pehmenneet liivatteet joukkoon. Lisää loppu sose ja jäähdytä

- Lisää jäähdytetty liivateseos käännellen kermamassaan. Lisää jotain makuainetta tarvittaessa. Värjää halutun vihreäksi

- Kaada puolet massasta vuokaan ja jähmetä

- Ota jähmettynyt vadelmasydän pakkasesta ja irrota vuoasta. Aseta jähmettyneen päärynämassan päälle keskelle ja lisää loput päärynämassat päälle ja tasaa päällinen. Laita hyytymään kylmään

 

Suklaaganache

150  g  tummaa suklaata

0,75  dl  kermaa

1  rkl  voita

- Kuumenna kerma kiehuvaksi, varo keittämistä. Nosta liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Hämmennä niin kauan että suklaa sulaa

- Lisää voi ja sekoita tasaiseksi

- Anna jäähtyä hyvin ja valuta ganache kylmän kakun päälle , ensin reunoille saaden valumat ja sitten keskelle. Voit avittaa levitystä kuumalla palettiveitsellä

image.jpg