Tämän herkun postaus on tipahtanut ihan kokonaan! Tässä mahtavan muhkeassa juustokakussa yhdistyy päärynä ja vadelma. Loistava kaksikko, lisättynä vielä suklaaganache kruunuksi
16-22 palaa, 28 cm vuokaan ( korkea reunainen )
Pohja
pkt vanilja täytekeksejä ( 345 g )
100 g sulatettua margariinia
- Murskaa keksit hienoksi monitoimikoneella ja lisää sulatettu margariini. Sekoita
- Vuoraa irtopohjavuoka ( 28 cm ) leivinpaperilla ja öljyä sekä tomuta tomusokerilla reunat. Voit käyttää myös reunakalvoa. Voit myös laittaa irtoreunat suoraan tarjoiluastialle ja koota kakun suoraan siihen
- Painele keksi-margariiniseos vuoan sisälle ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi
Vadelmasydän
450 g vadelmia
4 liivatetta
6 rkl sokeria
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään
- Kiehauta vadelmat ja sokeri. Soseuta ja liuota pehmenneet liivatteet joukkoon
- Kaada hieman jäähtynyt sose n. 22-24 cm irtopohjavuokaan ja laita pakkaseen jähmettymään
Päärynätäyte
4 dl päärynäsosetta ( pyreellä tulee voimakkaampi maku )
3 dl vihreä omena sosetta ( pyrettä )
1 dl päärynäsiirappia ( voi korvata päärynämehullakin )
4 dl turkkilaista jogurttia
250 g mascarponea
6 dl kermaa
1 dl sokeria
1½ rkl vaniljasokeria
14 isoa liivatetta ( tukun a' 4 g )
vihreää pastaväriä ja hiven keltaista, joka kirkastaa väriä
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen
- Vatkaa kerma ja lisää sokeri loppuvaiheessa. Lisää pehmennetty mascarpone ja jogurtti
-Kuumenna osa soseista ja liuota pehmenneet liivatteet joukkoon. Lisää loppu sose ja jäähdytä
- Lisää jäähdytetty liivateseos käännellen kermamassaan. Lisää jotain makuainetta tarvittaessa. Värjää halutun vihreäksi
- Kaada puolet massasta vuokaan ja jähmetä
- Ota jähmettynyt vadelmasydän pakkasesta ja irrota vuoasta. Aseta jähmettyneen päärynämassan päälle keskelle ja lisää loput päärynämassat päälle ja tasaa päällinen. Laita hyytymään kylmään
Suklaaganache
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita
- Kuumenna kerma kiehuvaksi, varo keittämistä. Nosta liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Hämmennä niin kauan että suklaa sulaa
- Lisää voi ja sekoita tasaiseksi
- Anna jäähtyä hyvin ja valuta ganache kylmän kakun päälle , ensin reunoille saaden valumat ja sitten keskelle. Voit avittaa levitystä kuumalla palettiveitsellä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.