Meillä syötiin tänä vuonna Äitienpäivänä perinteistä Prinsessakakkua. Tuli myös tehtyä ihan ensimmäistä kertaa itse, kaupan on kyllä tullut syötyä.

18447018_1405665786160180_37928817285340

14 hengelle

Pohja

   4 kpl          munaa

    2 dl           sokeria

    2 tl             leivinjauhetta

    1 1/2 tl       vaniljasokeria

    1 dl            vehnäjauhoja

    1 dl            perunajauhoja

 

Täyte

    1 kpl         liivatelehteä

    2 1/2 dl     kevytmaitoa

    1 1/2 rkl    maissitärkkelystä

    1 1/2 rkl    sokeria

    2 kpl         keltuaista

    2 tl            vaniljasokeria

    2 dl           vispikermaa (vähälaktoosinen) (vaahdotettuna)

 

Lisäksi

    1 dl           vadelmahilloa

    3 dl           vadelmia

    1 rkl          sokeria

    250 g        marsipaania (vihreä)

    1/2 dl         tomusokeria

    2 dl            vispikermaa (vähälaktoosinen) (vaahdotettuna)

 

- Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 24 cm). Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen

- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes sen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Jos kakun pinta näyttää tummuvan paiston aikana liikaa, peitä kakku kevyesti foliolla tai leivinpaperilla

-   Valmista täyte. Upota liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sekoita maito, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes se sakenee. Purista pehmenneestä liivatelehdestä vesi, ja liuota liivate kuumaan kiisseliin. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa lopuksi kiisselin rakenne rikki ja lisää vaniljasokeri ja kermavaahto

-  Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Levitä alimmalle osalle vadelmahillo. Murskaa vadelmat, mausta ne sokerilla ja levitä hillon päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä sille vaniljakiisseli. Nosta viimeinen levy päälle ja nosta kakku kylmään odottamaan

- Vaivaa marsipaania hetki leivinpöydällä, jotta se notkistuu hiukan. Levitä pöydälle puhdas leivinpaperi ja ripottele sille tomusokeria. Kauli marsipaani leivinpaperin päällä niin suureksi pyöryläksi, että se ulottuu hyvin yli kakun reunojen

- Lusikoi kakun ylimmän kerroksen päälle vaahdotettu, maustamaton kerma. Levitä kermaa ohuelti kakun reunoille, mutta jätä suurin osa vaahdosta kakun keskelle keoksi. Nosta marsipaanilevy kaulimen avulla varovasti kakun päälle ja painele reunat tiiviiksi. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois ja muotoile siitä muutama koristekukka prinsessakakun pintaan

- Anna prinsessakakun vetäytyä kylmässä vähintään 3 tuntia, mielellään jopa seuraavaan päivään. Siivilöi prinsessakakun pintaan tomusokeria ennen tarjoilua halutessasi

IMG_4527.jpgIMG_4529.jpgIMG_4528.jpg

Kakun päälle laitoin vohvelipaperista itsetehdyn kukan

18447576_1405665789493513_88837923553993