Njam! Olen kokeillut useita erilaisia sämpyläreseptejä, ja tämä on ehdottomasti ykkönen! Tällä tulee pehmyttä ja hyvin kohonnutta (tietenkin jos malttaa antaa kohota jonkun aikaa )
Eli nyt sitä reseptiä!
Ruususämpylät nimellä 32 kpl
50 g hiivaa
100 g margariinia
5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 tl sokeria ( itse tykkään lorauttaa sokerin sijasta siirappia aina sämpylä ja leipätaikinoihin)
n. 1,3 l vehnäjauhoja
-Murusta hiiva kulhoon, liuota se maitoon ja työstä mukaan sulatettu margariini, suola, sokeri/siirappi ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan, se ei saa olla liian kova
- Nostata taikinaa liinan alla ( itse laitan mikroon nousemaan, kohoaa jotenkin paremmin) ainakin 30 min. Parempia tulee jos nostattaa kauemmin
- Vaivaa taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Pyöritä se kolmeksi pitkoksi ja jaa pitkot paloiksi. Muotoile pyöreitä sämpylöitä ja laita ne leivinpaperille pellille. Kohota n. 20 minuuttia.
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa sämpylöihin ristiviillot niiden päälle. Penslaa vatkatulla munalla, ripottele päälle unikonsiemeniä ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.