Njam! Olen kokeillut useita erilaisia sämpyläreseptejä, ja tämä on ehdottomasti ykkönen! Tällä tulee pehmyttä ja hyvin kohonnutta (tietenkin jos malttaa antaa kohota jonkun aikaa )

 Eli nyt sitä reseptiä!

Ruususämpylät nimellä   32 kpl

50     g    hiivaa

100  g    margariinia

5      dl    maitoa

1     tl     suolaa

2     tl     sokeria   ( itse tykkään lorauttaa sokerin sijasta siirappia aina sämpylä ja leipätaikinoihin)

n. 1,3 l   vehnäjauhoja


-Murusta hiiva kulhoon, liuota se maitoon ja työstä mukaan sulatettu margariini, suola, sokeri/siirappi ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan, se ei saa olla liian kova 

- Nostata taikinaa liinan alla ( itse laitan mikroon nousemaan, kohoaa jotenkin paremmin) ainakin 30 min. Parempia tulee jos nostattaa kauemmin

- Vaivaa taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Pyöritä se kolmeksi pitkoksi ja jaa pitkot paloiksi. Muotoile pyöreitä sämpylöitä ja laita ne leivinpaperille pellille. Kohota n. 20 minuuttia.

- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leikkaa sämpylöihin ristiviillot niiden päälle. Penslaa vatkatulla munalla, ripottele päälle unikonsiemeniä ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.