Pikku-siskoni rippijuhlia juhlittiin eilen. Kakun sijasta vein kahveille muutaman suolaisen piirakan.

Tässä tonnikalapiirakka, joka maistui vallan hyvältä.

1554614_10153099137612880_30633901868841

Pohja

150  g  voita

1  dl  vehnäjauhoja

1  dl  spellttijauhoja

1  dl  hienoja ruisjauhoja

3    rkl  vettä

- Nypi voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita täytteen ajaksi kelmussa jääkaappiin

- Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohkaiseksi ja kippaa irtopohjavuoan/ vuoan päälle, n. 26 cm. Voit myös painella taikinan ohkaisesti vuokaan, reunoille myös

Täyte

2  prk  tonnikalaa

2  kevätsipulia

½  keltainen paprika

150 g  creme fraichea

1  dl  kermaa

1  muna

1  dl  juustoraastetta

Tomaattia

Mustapippuria, basilicaa, suolaa

-Levitä tonnikala pohjan päälle. Pilko sipuli ja paprika myös tonnikalan päälle. Ripottele basilikaa päälle

- Sekoita creme fr. , muna ja kerma keskenään. Mausta .  Kaada seos täytteen päälle. Painele tomaatit vielä päälle ja lisää juustoraaste

- Paista 200 asteessa n. 20-30 min

-