Tämä herkku valmistui kutsuille. Pakkasessa oli minttusuklaapohja, ja jotain oli siihen keksittävä. Ja kahvista herkkua teki mieli, joten siitä tuli mieleen tämä mokkainen hyydykekakku, mutta en kuitenkaan ihan täytekakun muodossa Halusin myöskin ganaschea pintaan :)
Ja tästä tulikin hyvä! Sai kehuja.
Minttusuklaapohja
( Kinuskikissalta )
225 g Mini-pätkiksiä
225 g voita tai margariinia
2 ¼ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl kevytmaitoa
- Leikkaa pätkikset rouheeksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi pätkisrouhe
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm)
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Anna jäähtyä vuoassa hetken aikaa ennen kumoamista.
- Nosta jääkaappiin ennen kuin halkaiset kakkupohjan osiin. Kylmänä pohjalevyt pysyvät koossa parhaiten.
- Leikkaa viileästä kakkupohjasta ohut siivu ja toinen hieman ohuempi (tai halutessasi saman paksuinen) ja laita paksumpi tarjoilualuselle. Lopun kakkupohjan voit vaikka pakastaa ja käyttää toiste
- Kostuta Irish Cream siirapilla+veden sekoituksella pohjaa ja kääräse reunakalvo ympärille
- Valmista mousse
Mokkamousse
7 liivatelehteä
- Lisää jäähtynyt kahvi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juusto-kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi
- Kaada mousse kostutetun pohjan päälle ja siirrä varovasti ohkanen pohja päälle. Pohja murenee helposti, joten kannattaa vaikka kohmettaa pakkasessa
- Siirrä jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli
Suklaaganache
- Koristele esim. suklaarouheella ja pähkinöillä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.