Tämä herkku valmistui kutsuille. Pakkasessa oli minttusuklaapohja, ja jotain oli siihen keksittävä. Ja kahvista herkkua teki mieli, joten siitä tuli mieleen tämä mokkainen hyydykekakku, mutta en kuitenkaan ihan täytekakun muodossa Halusin myöskin ganaschea pintaan :)

Ja tästä tulikin hyvä! Sai kehuja.

11015088_844238055636292_729709157519191

Minttusuklaapohja 

( Kinuskikissalta )

225 g Mini-pätkiksiä
225 g voita tai margariinia
2 ¼ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl kevytmaitoa

- Leikkaa pätkikset rouheeksi. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi pätkisrouhe

- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm)

- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin tunti. Anna jäähtyä vuoassa hetken aikaa ennen kumoamista.

- Nosta jääkaappiin ennen kuin halkaiset kakkupohjan osiin. Kylmänä pohjalevyt pysyvät koossa parhaiten.

- Leikkaa viileästä kakkupohjasta ohut siivu ja toinen hieman ohuempi (tai halutessasi saman paksuinen)  ja laita paksumpi tarjoilualuselle. Lopun kakkupohjan voit vaikka pakastaa ja käyttää toiste

- Kostuta Irish Cream siirapilla+veden sekoituksella pohjaa ja kääräse reunakalvo ympärille

- Valmista mousse

 

Mokkamousse

200 g maustamatonta tuorejuustoa
½  prk  mascarponea
3 dl vispikermaa
1 1/2 dl vahvaa murukahvia
2 dl ruokosokeria
3 rkl kaakaojauhetta
½  dl irish cream siirappia (Modo )
2 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä
 
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Vatkaa kerma . Pehmennä tuorejuustoa ja mascarponea ja sekoita niiden joukkoon vaniljasokeri. Yhdistä kerman kanssa
- Mittaa kattilaan kahvi ja ruokosokeri. Kuumenna niin, että sokeri sulaa. Liuota pehmenneet liivatteet kahviin ja jäähdytä

- Lisää jäähtynyt kahvi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen juusto-kermaseokseen ja sekoita tasaiseksi

- Kaada mousse kostutetun pohjan päälle ja siirrä varovasti ohkanen pohja päälle. Pohja murenee helposti, joten kannattaa vaikka kohmettaa pakkasessa

- Siirrä jääkaappiin jähmettymään ainakin muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli

 

Suklaaganache

70 g tummaa suklaata
50 g maitosuklaata
3/4 dl kermaa
nokare voita
 
- Lämmitä kattilassa kerma höyryäväksi, älä kuitenkaan päästä kiehumaan. Ota kattila pois levyltä ja lisää kuumaan kermaan hienoksi rouhittu suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut
- Lopuksi lisää voinokare ja sekoittele varovasti kunnes se on sulanut
- Kaadahieman jäähtynyt ganache kakun päälle ja auta hieman lusikalla tai nuolijalla, että saat ganachen valumaan yli reunojen
- Koristele esim. suklaarouheella ja pähkinöillä