Näitä suolaisen makeita herkkuja voisi popsia vaikka kuinka monta.. Nämä sopivat hyvin illanistujaisiin, keiton kanssa alkupalana tai muuten vain tv -herkuiksi
500 g lehtitaikinalevyjä
24 kpl pekonisiivua
200 g parmesaaniraastetta
1 kananmuna
1 tl cayannepippuria
1 dl fariinisokeria
½ tl ( savu)paprikajauhetta
vajaa ½ dl rosmariinia pieneksi pilkottuna/ kuivattua rosmariinia
1 tl suolaa
- Laita sulaneet lehtitaikinalevyt vierekkäin. Voitele munalla. Sirottele cayannepippuri levyille ja jaa juustoraaste päälle. Kaulitse kaulimella levyjä, jotta raaste tarttuu hyvin kiinni
- Leikkaa pituussuunnassa jokainen levy kahtia ja taita pituussuunnassa päällekkäin. Painele reunat kiinni
- Voitele munalla ja kiepauta kaksi pekonisiivua pötkilön ympärille
- Sekoita laakeassa astiassa fariinisokeri, paprikajauhe, suola ja rosmariini sekaisin
- Pyörittele tangot seoksessa ja nosta leivinpaperille uuniritilän päälle
- Paista 200 asteessa uunin keskellä 30 min, jotta taikina ehtii kypsyä
- Leikkaa tangot paiston jälkeen puoliksi ja nauti yksin tai hyvässä seurassa :)
* Ohje on napattu uusimmasta Herkku Leivonta -lehdestä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.