Näitä suolaisen makeita herkkuja voisi popsia vaikka kuinka monta.. Nämä sopivat hyvin illanistujaisiin, keiton kanssa alkupalana tai muuten vain tv -herkuiksi

pekonikierteet.jpg

500  g  lehtitaikinalevyjä

24  kpl  pekonisiivua

200 g    parmesaaniraastetta

1            kananmuna

1   tl      cayannepippuria

1  dl      fariinisokeria

½ tl       ( savu)paprikajauhetta

vajaa ½ dl  rosmariinia pieneksi pilkottuna/ kuivattua rosmariinia 

1   tl      suolaa

- Laita sulaneet lehtitaikinalevyt vierekkäin. Voitele munalla. Sirottele cayannepippuri levyille ja jaa juustoraaste päälle. Kaulitse kaulimella levyjä, jotta raaste tarttuu hyvin kiinni

- Leikkaa pituussuunnassa jokainen levy kahtia ja taita pituussuunnassa päällekkäin. Painele reunat kiinni

- Voitele munalla ja kiepauta kaksi pekonisiivua pötkilön ympärille

- Sekoita laakeassa astiassa fariinisokeri, paprikajauhe, suola ja rosmariini sekaisin

- Pyörittele tangot seoksessa ja nosta leivinpaperille uuniritilän päälle

- Paista 200 asteessa uunin keskellä 30 min, jotta taikina ehtii kypsyä

- Leikkaa tangot paiston jälkeen puoliksi ja nauti yksin tai hyvässä seurassa :)


* Ohje on napattu uusimmasta Herkku Leivonta -lehdestä