Törmäsin ihanan kuuloiseen ja helppoon sämpyläohjeeseen. Oli pakko testata ja pyöräyttää iltapalasämpylät. Ohjeen löysin Leonardo da Vinkki blogista. Näistä tuli mahdottoman maukkaita ja mehevän pehmoisia. Suosittelen kokeilemaan. Ensin mietin tuota ruohosipulia....mutta se antoi kivasti ja hillitysti makua.

24C2C36A-87CD-4065-A62F-91E3295739A7.jpg

Puutarhurin sämpylät

5 dl haaleaa vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
2 kpl (250 g) keitettyä perunaa
50 g sulatettua voita
pieni nippu tuoretta (tai 2 rkl kuivattua) ruohosipulia
14 dl vehnäjauhoja ( korvaa muutama dl ruisjauhoilla )

- Liuota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen veteen. Kuori perunat ja raasta ne seokseen. Lisää sulatettu voi ja kuivatettu ruohosipulisilppu. Sekoita. Lisää joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa 8–10 minuuttia

-Peitä liinalla ja kohota 30 minuuttia

- Kaada taikina reilusti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa se uudelleen kimmoisaksi. Rullaa taikina tangoksi ja leikkaa se samankokoisiin paloihin. Pyörittele paloista pyöreitä sämpylöitä, jauhota pinta ja nosta leivinpaperilla suojatulle pellille.
Viillä halutessasi  sämpylät ja kohota 30 minuuttia

- Paista 250 asteessa 15 minuuttia. Nosta ritilälle ja jäähdytä