Taas jouluherkuiksi tuli tehtyä kolmea erilaista tryffeliä, joita tuli annettua myös lahjaksi




Kermalikööri tryffelit  (20-40kpl)

150 g tummaa suklaata (väh. 65-70% kaakaota)
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl Baileysiä/ muuta kermalikööriä

 kaakaojauhetta

 

Mittaa kerma ja likööri kattilaan, kiehauta. Sekoita mukaan rouhittu tummasuklaa ja nosta kattila liedeltä. Anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään kuusi tuntia.Pyörittele käsin pieniä palloja, ja pyörittele pallot kaakaojauheessa.

 Valkosuklaatryffelit

 

40 kpl

 
1 dl kuohukermaa
400 g valkosuklaata
erilaisia strösseleitä

Kiehauta kerma, paloittele suklaa ja lisää se lämpimän kerman sekaan. Sekoita, kunnes suklaa liukenee ja seos on tasaista. Nosta seos jähmettymään jääkaappiin vähintään 2–3 tunniksi, mieluiten yön yli.

Ota valkosuklaaseoksesta teelusikalla nokare, pyörittele käsin tryffelipalloiksi. (Huuhdo käsiä välillä kylmän juoksevan veden alla, sillä tryffelit sulavat lämpimiin käsiin.)

Pyörittele valkosuklaatryffelipallot vielä strösseleissä. Säilytä valmiit tryffelit viileässä. Ne ovat parhaimmillaan heti tuoreina, mutta säilyvät peitettyinä jääkaapissa pari viikkoa.

 
Joulutryffelit

Näiden ohje löytyy täältä