Kermalikööri tryffelit (20-40kpl)
150 g tummaa suklaata (väh. 65-70% kaakaota)
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl Baileysiä/ muuta kermalikööriä
kaakaojauhetta
Valkosuklaatryffelit
40 kpl
1 dl kuohukermaa |
400 g valkosuklaata |
erilaisia strösseleitä |
Kiehauta kerma, paloittele suklaa ja lisää se lämpimän kerman sekaan. Sekoita, kunnes suklaa liukenee ja seos on tasaista. Nosta seos jähmettymään jääkaappiin vähintään 2–3 tunniksi, mieluiten yön yli.
Ota valkosuklaaseoksesta teelusikalla nokare, pyörittele käsin tryffelipalloiksi. (Huuhdo käsiä välillä kylmän juoksevan veden alla, sillä tryffelit sulavat lämpimiin käsiin.)
Pyörittele valkosuklaatryffelipallot vielä strösseleissä. Säilytä valmiit tryffelit viileässä. Ne ovat parhaimmillaan heti tuoreina, mutta säilyvät peitettyinä jääkaapissa pari viikkoa.
Näiden ohje löytyy täältä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.