Jouluna tuli tavan mukaan syöpöteltyä kovasti. Silloinkin kyllä jälkkäripuoli oli kevyempää, kakkua en väsännyt.

Nyt Uudeksi vuodeksi halusin kakun tehdä, mutta kevyen. Juusto/ hyydykekakku siis olisi luvassa. Ja koska vietimmä ystävien luona sitä tänä vuonna, oli oletus sieltä päin myös ,että kyllähän sinä makean hoidat ;)

Olin monesti kuolannut ja katsellut Kakkutaikurin Tropical -kakkua, joten melkein sen mukainen tämä on. Muutama pieni muutos/lisäys. Exotic kakuksi tuli paremmin nimitettyä tätä, koska mukaan lisäsin pina colada makutomua, joka antoi kivan lisäsäväyksen. Pohjaksi laitoin lemoncurd keksejä, joista tuota raikkautta tuli vielä enempi.

image.jpg

26 cm vuokaan

Pohja

200 g  lemoncurd keksejä/ muita keksejä

75  g  juoksevaa margariinia

(mikäli käytät täytekeksejä, tarvitset vähemmän margariinia )

Täyte

1   tuore mango

1  appelsiinin mehu + kuoriraaste

1  sitruunan mehu

1½  dl  passionkastiketta

2½  dl  vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

4    dl  vispikermaa

200 g  mascarponea

180 g  appelsiinituorejuustoa

½   dl  pinacolada makutomusokeria

8         liivatetta

Kiille

1½  dl  passionkastiketta

½        appelsiininmehu

½        sitruunanmehu

½         limenmehu

hieman vettä

4          liivatetta

 

- Öljyä ja tomuta tomusokerilla kakkurengas tai laita vielä renkaan sisälle reunakalvoa, jonka öljyät ja tomutat ( itse teen niin ). Murskaa keksit ja sekoita margariini tasaisesti joukkoon. Siirrä rengas haluamallesi alustalle ja painele keksi-margariiniseos vuokaan. Nosta kylmään täytteen tekoajaksi

- Laita täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna mehut ja passionkastike kattilassa, liuota liotetut liivatteet sekaan. Jäähdytä haaleaksi

- Kuori mango ja soseuta

- Vatkaa kerma ja vaniljakastike. Lisää pehmennetty mascarpone ja tuorejuusto sekaan tasaiseksi sekoittaen. Lisää mangosose ja tomusokeri. Lisää jäähdytetty mehu-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen

- Kaada täyte vuokaan ja huolehdi, että tyhjiäkohtia ei jää. Voit varovasti heilutellen vuokaa tasoittaa täytettä. Laita kylmään jähmettymään, muutamaksi tunniksi

- Laita kiilteen liivatteet likoamaan

- Kuumenna mehut ja kastike. Lisää liotetut liivatteet ja jäähdytä haaleaksi

- Lusikoi jähmettyneen kakun päälle ja hyydytä

-Koristele ja nauti !

image.jpg          image.jpg