Kevät mielessä, raitaa kakussa :D

Oranssi ja pinkki, makuparina tropical ja vadelma. Pohjana mansikkaista sitruunakeksiä. Ei voi olla muuta kuin hyvää ;)

IMG_3065.jpg

Pohja

150     g     sitruunakeksejä murskattuna

3        rkl     kuivattuja mansikoita murskattuina

70       g      voita

- Sekoita murskatut keksit, mansikat ja voi ja sekoita tasaiseksi. Levitä irtopohjavuokaan, mikä on laitettu jo tarjoilualuselle. Tässä käytin ovaalinmuotoista säädettävää reunavuokaa ( koko n. 27cm x 12 cm )

Käytin vielä reunakalvoa sisäpuolella, jotta kakku irtoaa siistimmin

- Laita jääkaappiin täytteidenteon ajaksi

 

Vadelmaraita

120     g      vadelmapyrettä

2         dl      kermaa

1         dl      vaniljakermavanukasta

2        rkl      vadelmamehua/ kuohuviiniä

3                   liivatetta

8        tippaa  kuohuviiniaromia, jos ei käytä nesteenä kuohuviiniä

haluamaasi keksinmurua 50 g  ( itse käytin ihanan rapeita Jules Destrooper butter crisp keksejä )

vähän pinkkiä geeliväriä

 

- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

- Vatkaa kerma, lisää joukkoon vanukas ja vadelmapyre

- Kuumenna kuohuviini/ vadelmamehu. Liuota pehmenneet liivatteet ja sulata ne kuuman nesteen joukkoon. Anna hieman jäähtyä. Lisää jäähtyneenä massaan kokoajan sekoittaen samalla

- Värjää haluamasi väriseksi geelivärillä

- Kaada puolet massasta keksipohjan päälle ja ripottele päälle puolet keksinpaloista. Laita jääkaappiin hyytymään ja tee toinen täyte

 

Tropicalraita

120      g      tropicalpyrettä ( tukusta ostettu )

2           dl    kermaa

1            dl   appelsiinijogurttia

2           rkl   appelsiinimehua/ vettä

3                   liivatetta

oranssia geliväriä

 

- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

- Vatkaa kerma, lisää joukkoon jogurtti ja pyre

- Kuumenna mehu/vesi. Liuota pehmenneet liivatteet ja sulata ne kuuman nesteen joukkoon. Anna hieman jäähtyä. Lisää jäähtyneenä massaan kokoajan sekoittaen samalla

- Värjää haluamasi väriseksi geelivärillä

- Kaada puolet moussesta pinkin raiden päälle ja jähmetä ( pakkasessa saat nopeammin )

- Kaada loppu vadelmamousse vuokaan kun edellinen kerros on tarpeeksi jähmettynyt. Ripottele loput keksit päälle ja jähmetä

- Kaada loppu oranssimousse vielä päälle ja jähmetä seuraavaan päivään

Koristele haluamallasi tavalla. Tässä päällä kerma-mascarponevaahtoa maustettuna hieman vanilja tomusokerilla

IMG_3074.jpg

Nämä maut sopivat mielestäni loistavasti yhteen, ja myös muiden syöjien mielestä

IMG_3066.jpg

Tällä ihanuudella osallistun myös Leivontafoorumin raita- haasteeseen

Edit. 30.4.17

Voitin jaetun II -sijan tällä herkulla ja Suomen sokerilta sain täydennystä kaappiini :) Kiitos!

IMG_4025.jpg