Tässä muutama varteenotettava iltapaehdotus. Eikait sitä ihan rasvalta välty, mutta.... ;)

Olen täysin ihastunut tortillalättyihin tehtäviin pikku pitsoihin, niistä tule ihanan rapea pohja, ja on pientä kevyehköä syötävää. Riippuen tietenkin mitä kaikkea siihen laittaa :D

Mutta nyt halusin kokeilla quesadilloja.

Quesadilla on juustolla ja muilla suolaisilla täytteillä täytetty puolikuun muotoon taitettu vehnä- tai maissitortilla. Alkuperältään meksikolainen ruoka on saanut nimensä espanjankielen sanasta queso.

Näihin laitoin pulled porkia, maissia, sipulia, tomaattisoosia, tuoretta basilikaa ja paaljon juustoraastetta.

-SEkoita täyte, levitä tomaattisoosia molemmille lätyille. Levitä täytettä toiselle lätylle, lisää basilika ja reilusti juustoraastetta. Nosta toinen lätty päälle kanneksi. Paina tiiviisti yhteen

- Paista quesadillat yksi kerrallaan pannussa keskilämmöllä, noin 5 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes juusto sulaa. Pidä lämpimänä alumiinifolion alla. Leikkaa quesadillat vastapaistettuina sektoreiksi. Tarjoa heti. Lisänä voit tarjota salsakastiketta ja jalapenoja.

IMG_8929.jpg

Toinen hyvä ehdotus on Havaijinleipä

2 kpl

2 moniviljapaahtoleipää

1  rkl  sinappia

1  rkl  ketsuppia

2  suurta viipaletta savukinkkua

1  tomaatti

2 ananasrengasta

Sivele leipäviipaleille ketsuppia ja sinappia. Aseta päälle kinkkuviipale, pari tomaattiviipaletta ja ananasrengas.

2. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon juustoraaste ja pippuri. Lusikoi seos leiville ja kuorruta leipiä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa havaijin leipä salaatin kanssa.

 

IMG_8802.jpg

Bon apetit!