Joskus kaipaa jotain suolaista, samassa muodossa kuin makeaa söisi. Tässä maukkaan mehevät muffinssit, joissa maistuu lohi ja katkarapu. Mehevyyden näihin antaa kesäkurpitsa ja turkkilainen jogurtti

IMG_6975.jpg

24 kpl

 

3           munaa

400 g  kreikkalaista jogurttia

150 g    savugraavilohta/ savulohta

50    g   katkarapuja sulatettuna

1    tl      soodaa

5   dl     vehnäjauhoja

½   dl     kauraleseitä

2     dl   täysjyvävehnäjauhoja

1    dl    rypsiöljyä

n. 5 dl   raastettua kesäkurpitsaa

½    tl     suolaa

mustapippria, sitruunapippuria

- Vispaa munat vaahdoksi ja sekoita joukkoon jogurtti, hienonnettu lohi ja katkaravut, kesäkurpitsaraaste ja mausteet

- Lisää sekaan jauhot, joihin sekoitettu sooda ja viimeiseksi rypsiöljy

- Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista 220-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan, kunnes muffinssit ovat kullanruskeita

 

Kuorrute

1 prk maustettua tuorejuustoa / maustam. tuorejuustoa

2-3 rkl creme fraichea notkistamaan tuorejuusto

Maustettu, jos käytät maustam. tuorejuustoa

tilliä, katkarapuja, lohta.. koristeeksi

- Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche vatkaimella sekaisin ja mausta. Pursota muffareiden päälle ja koristele