Tähän ohjeeseen törmäsin Yhteishyvässä, tämä on aivan mahtavan makuista!
Poke kakku on saanut nimensä siitä, että pohjaan tökitään isoja reikiä ja täytetään ne hillolla, hillokkeella, kastikkeella... Mikä nyt maistuu itselle.
Tein isänpäiväksi tämän suklaisen version, miehenihän rakastaa suklaata ( minä en ). Tämä oli todella bueno, oi nam. Perhe antoi täydet pisteet :D
Ohje siis Yhteishyvästä, joitain muutoksia tehden omaan makuuni
12 palaa
250 g margariinia
2½ dl sokeria ( josta ½ dl ruokokidesokeria )
4 kananmunaa
3 dl gluteiinittomia jauhoja
0,8 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl suklaasiirappia
Täyte/ kostuke
toffee- ja suklaakastiketta
Kuorrutus
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 dl vanilja velvet tomusokeria/ tomusokeria
50 g valkosuklaata
- Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (halk. 23–24 cm) reunat. Pingota pohjalle leivinpaperi
- Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää munat seokseen yksi kerrallaan hyvin vatkaten
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi-munavaahtoon. Lisää siirappi. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan
- Kypsennä pohjaa 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa paistamisen loppupuolella leivinpaperilla
- Anna kakun jäähtyä hetki ja irrota se vuoasta. Tee jäähtyneeseen kakkuun koloja sinne tänne siten, että tökkäiset puuhaarukan varren melkein pohjaan asti
- Valuttele toffeekastiketta kakun päälle , erityisesti koloihin. Anna kakun maustua vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Lisää kerman joukkoon
- Valuta suklaakastiketta pohjan päälle ja levitä kuorrutus kakun päälle. Rouhi valkosuklaa ja ripottele kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.