Nämä ovat mukavan mehevät ja herkulliset. Banaani sopii mukavasti vaahterasiirapin kanssa :)

10425353_840802499313181_693642148116788

12 kpl  pieniä muffineja

1      banaani

3 rkl vaahterasiirappia  ( Modo )

2 rkl maitoa

60 g  voita pehmeänä

70 g  hienoa sokeria

1      muna vatkattuna

1 ½ dl  vehnäjauhoja

1  tl   leivinjauhetta

Suklaapaloja, nougattia tms.

 

- Survo banaani pienessä kulhossa soseeksi, sekoita joukkoon siirappi ja maito

- Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi, vatkaa vähitellen joukkoon muna

- Siivilöi puolet jauhoista ja leivinjauhe kulhoon, jossa on voiseos ja lisää puolet banaanisoseesta. Kääntele varovasti, kunnes ne sekoittuvat. Siivilöi loput jauhot joukkoon ja lisää loput banaanisoseesta

- Lämmitä uuni 180 asteeseen ja laita paperiset mini vuoat minimuffinipellin syvennyksiin tai rasvaa pelti.

- Pursottele/ lusikoi taikina vuokiin. Tökkää suklaan palaset taikinan keskelle ( itse käytin kaapista pois Brumberin nougat konvehteja)

- Paista 18-20 min tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa. Anna seistä paiston jälkeen 5min ja siirrä ritilälle jäähtymään

 * Itse tein taikinan tuplana ja isoina kuppikakkuina *

Päälle tein kuorrutteen tällätavalla

½ prk  mascarponea

1 ½  dl  kermaa vatkattuna

8  rkl vaahterasiirappia

pari nokaretta maustamatonta tuorejuustoa ( sain pois kaapista)

Kaikki hyvin sekaisin ja pursottaen jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele vielä pekaanipähkinöillä ja valuta hieman vaahterasiirappia päälle. Sitä kun ei koskaan voi olla liikaa, vai voiko ;D ?

10968403_840800662646698_871501766995084