Nämä ovat mukavan mehevät ja herkulliset. Banaani sopii mukavasti vaahterasiirapin kanssa :)
12 kpl pieniä muffineja
1 banaani
3 rkl vaahterasiirappia ( Modo )
2 rkl maitoa
60 g voita pehmeänä
70 g hienoa sokeria
1 muna vatkattuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Suklaapaloja, nougattia tms.
- Survo banaani pienessä kulhossa soseeksi, sekoita joukkoon siirappi ja maito
- Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi, vatkaa vähitellen joukkoon muna
- Siivilöi puolet jauhoista ja leivinjauhe kulhoon, jossa on voiseos ja lisää puolet banaanisoseesta. Kääntele varovasti, kunnes ne sekoittuvat. Siivilöi loput jauhot joukkoon ja lisää loput banaanisoseesta
- Lämmitä uuni 180 asteeseen ja laita paperiset mini vuoat minimuffinipellin syvennyksiin tai rasvaa pelti.
- Pursottele/ lusikoi taikina vuokiin. Tökkää suklaan palaset taikinan keskelle ( itse käytin kaapista pois Brumberin nougat konvehteja)
- Paista 18-20 min tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa kokeiltaessa. Anna seistä paiston jälkeen 5min ja siirrä ritilälle jäähtymään
* Itse tein taikinan tuplana ja isoina kuppikakkuina *
Päälle tein kuorrutteen tällätavalla
½ prk mascarponea
1 ½ dl kermaa vatkattuna
8 rkl vaahterasiirappia
pari nokaretta maustamatonta tuorejuustoa ( sain pois kaapista)
Kaikki hyvin sekaisin ja pursottaen jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele vielä pekaanipähkinöillä ja valuta hieman vaahterasiirappia päälle. Sitä kun ei koskaan voi olla liikaa, vai voiko ;D ?
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.